Teleportravel  este o nouă platformă de turism, care oferă tururi în cele mai neexplorate și neobișnuite locuri din Moldova. De asemenea, este o platformă unde persoanele pot singure crea tururi pentru care sunt și răsplătiți financiar.

Fondatorii platformei Teleportravel, Stas Balaur și Ilia Guțu, ne provoacă să redescoperim locurile fermecate ale țării noastre și să contribuim la reabilitarea turismului intern.

De la cel mai nordic punct din Moldova până la satele pierdute și uitate de ochii lumii, doi tineri și-au propus să ne să ajute să explorăm și să valorificăm locurile și meleagurile minunate din țărișoara noastră. De exemplu: 

  1. Drumul spre Carpineni  (6 ore de experiență inedită prin Hîncești)

2.  Legendele Caprianei(6 ore în care vei afla lucruri mai puțin știute despre legendele din Strășeni)

3. Stâncile Răutului(6 ore de drumeții și natură neexplorată din Orhei)

Istoria platformei Teleportravel începe de la pasiunea lui Stas față de călătorii și explorarea noilor orizonturi. El preferă să-și planifice singur activitățile pe timp de vacanță, deoarece nu este un amator al excursiilor ghidate care, în opinia sa, sunt prea scumpe și aglomerate. În toate călătoriile sale, Stas a încercat să găsească o alternativă care să-l ajute să descopere locuri noi, mai puțin populate de turiști și în același timp să nu bată prea tare la buzunar. Atunci, Stas a înțeles că industria turismului este lipsită de astfel de soluții.

Pe platformă pot fi deja găsite 11 tururi create de oameni pasionați de călătorii, în special de cele de pe teritoriul țării. 

Fiecare are specificul său aparte, unele ne redau istoria locurilor, altele-experiențe. Astfel, fiecare poate să-și aleagă turul în funcție de preferințele pe care le are.

Adițional, platforma Teleportravel este ușor de utilizat, accesând doar ghidul online care ne va asista în orice tur ales. 

„Ne propunem să avem tururi noi și neobișnuite în fiecare raion al Republicii Moldova. Situația din acest an este o oportunitate pentru ca, în sfârșit, să cunoaștem și să vedem frumusețile din țara noastră. Vrem ca orice persoană care are o idee despre un traseu neobișnuit să o implementeze pe platforma noastră. De asemenea, pregătim surprize și promitem experiențe de neuitat”, spune Stas Balaur, unul dintre fondatorii Teleportravel. 

Toate tururile sunt gratuite și pot fi găsite pe pagina web a platformei, cât și pe pagina de Facebook.

*Echipa Teleportravel este participantă în cadrul programului XY Accelerator powered by Tekwill, care este realizat cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC” și cu susținerea financiară a investitorilor locali. Proiectul Tekwill sprijină livrarea programului de mentorat și consultanță în cadrul acceleratorului, iar susținerea financiară în numerar este acordată de investitorii locali.