Delfinariul din Chișinău ne spune adio și anunță reduceri semnificative pentru luna iulie. Biletul de intrare costă 130 lei, în condițiile în care delfinariul se lansa acum un an cu un preț de 300 lei.

Motivul anunțat de administrația delfinariului pentru care a decis să se retragă este fluxul mic de vizitatori, ceea ce face imposibilă întreținerea instituției de agrement. Delfinii urmează să fie transportați la delfinariul din Odessa.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Activistul civic Karl Luganov, tot el președintele organizației de protecție a animalelor „Societate umană”, a declarat pentru Ea.md că motivul adevărat ar fi altul:

„Am aflat că delfinii se simțeau foarte rău la delfinariu, deoarece nu a fost posibilă crearea condițiilor potrivite pentru ei.  Din acest motiv au și rămas cu trei delfini, inițial având 4. Destinul unuia nu se cunoaște. Oamenii au văzut că el nu înota aproape deloc și se izola de ceilalți. Acest lucru demonstrează încă o dată că delfinariile sunt un rău mare pentru delfini. În timp ce vizitatorii se bucură, delfinii suferă. Sunt niște ființe libere, iar oamenii îi iau de mici din familiile lor. Proprietarii de delfini spun că ei nu mai pot fi întorși în mediul lor sălbatic, dar este o invenție. Există centre de reabilitare unde delfinii sunt învățați să se adapteze la mediul natural. Apropo, în toată lumea delfinariile se închid unul câte unul. E o tendință generală.  În momentul în care sunt prinși în plasă mulți delfini mor, tot mai puțini pe pământ.”

1392069_168612973343068_1504863893_n

Pentru o sesiune de înot cu delfinii, de 10 minute, vizitatorii plăteau 2.000 de lei. Prețul pentru o fotografie cu un delfin în apă a fost de 500 de lei, iar pentru o fotografie făcută cu aparatul foto personal se plătea 170 de lei. Pentru o sesiune de diving cu delfinii  se achitau 2.300 de lei.

 

Distribuie articolul: