Trupa „Zdob și Zdub” și frații Advahov vor reprezenta Republica Moldova la Concursul Internațional Eurovision Song Contest 2022 (ESC). Decizia a fost luată în seara de 29 ianuarie, în urma audițiilor live. Câștigătorul a fost ales exclusiv de juriu.

Piesa „Trenulețul” a acumulat cele mai multe voturi din partea juriului de specialitate, în urma audițiilor LIVE transmise în direct sâmbătă.

 

Din juriu au făcut parte: Geta Burlacu – interpretă; Vali Boghean – cantautor; Cristina Scarlat – interpretă; Victoria Cușnir – jurnalistă; Aliona Moon – interpretă.

Cea de-a 66-a ediție a Concursul Internațional „Eurovision Song Contest – 2022” se va desfășura în perioada 10-14 mai 2022 la Torino, după ce Italia a câștigat ediția din anul 2021 cu piesa „Zitti E Buoni”, interpretată de trupa rock „Maneskin”.

Republica Moldova va evolua în prima semifinală, pe 10 mai, alături de alte 17 țări, între care Ucraina și Rusia. Reprezentantul României va urca pe scena Eurovisionului pe 12 mai. Marea finală a concursului muzical va avea loc în data de 14 mai.

În cadrul concursului au fost depuse 28 de dosare. Lista pieselor poate fi accesată pe portalul www.eurovision.md.

Distribuie articolul: