Ieri, 09 iunie, au avut loc ore întregi de dezbateri și acuzații. Totuși, potrivit tv8, într-un final consilierii municipali nu au aprobat, în ședință, inițiativa privind ajustarea tarifelor la trasportul public. 

Ion Ceban, a venit în sala de ședință pentru a aduce argumente pentru majorarea tarifelor la călătoria cu autobuzul și troleibuzul, consilierii nu s-au arătat convinși.

Potrivit primarului, în contextul în care carburanții se scumpesc tot mai mult, iar prețul la energie la fel a crescut „aceste ajustări la tarife sunt inevitabile la această etapă”, iar dacă acest proiect nu va fi votat curând, întreprinderile municipale de transport public ar putea falimenta.

Pentru început a fost supusă votului Metodologia de calculare a tarifului pentru călătoria în transportul public municipal, care nu a întrunit necesarul de voturi. Respectiv, metodologia urmează a fi revizuită, apoi supusă din nou dezbaterilor. 

În cazul în care Metodologia va fi aprobată, urmează a fi supus votului proiectul de decizie.

Sursa: tv8

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: