Primul weekend din luna octombrie va fi marcat și în acest an de tradiționala Zi a Vinului, ocazie pentru care Stela Botez vine cu o nouă surpriză. Interpreta de muzică populară va aduce mâine un omagiu obieiurilor de pregătire a vinului din struguri autohtoni, iar videoclipul va aduce cu sine scene rupte parcă din viața rustică a gospodarilor.

„Bun îi vinul cel bălan” este o piesă care poartă muzica și versurile interpretei Stela Botez, în timp ce orchestrația a fost semnată de instrumentistul Corneliu Botgros, care vine în piesă și cu un acompaniament realizat de Orchestrei Lăutarii.

Producătorul clipului este Dinu Bubulici, după regia Stelei Botez, iar filmările au avut loc în 3 locații: orașul Cahul, colinele din Hîncești și coasta unui deal de la Orheiul Vechi. Frumoasele protagoniste din videoclip sunt nimeni altele decât prietenele de suflet ale interpretei, care au adoptat un stil de vestimentație popular.

Acest produs muzical s-a copt în timp de un an. Cântecul și o parte din filmări au fost realizate în toamna lui 2015. În imagini se poate observa trecerea timpului după lungimea părului Stelei Botez. Precum vinul este mai bun atunci când are vechime în timp, tot așa și noul produs muzical este mult așteptat.

„Bun îi vinul cel bălan” va fi lansat pe stelabotez.com de Ziua Națională a Vinului din 1 octombrie 2016.