Motivația este primul pas spre succes, o spun mulți specialiști în dezvoltare personală. Dacă nu ai acea energie specială, zi de zi, atunci nu vei reuși foarte multe. Mereu ai nevoie de inspirație, de exemplu, pentru a viziona un spectacol timp de 12 ore consecutiv, a te trezi mai devreme decât de obicei, a merge la muncă, a pregăti ceva gustos și pentru multe alte activități. 

Deseori ne punem întrebarea cum o femeie le reușește pe toate? Să arate bine, să fie soție, mamă, dar și să obțină succes în cariera sa profesională. Câteva dintre femeile de succes din Republica Moldova au răspuns la întrebarea: De unde găsești motivația? 

Olga Țăpordei 

Foto: instagram/Olga Țăpordei

Totul, dar absolut totul este „temporar”. Tot ce ne înconjoară, tot ce ne place sau iubim. Pe cine iubim. Și cel mai important – fiecare din noi. Vara, părinții, tristețea, fericirea, copilăria noastră și a copiilor noștri și eu, sunt aici, temporar. Acest gând, trezește! Inspiră și îți dă puteri pentru orice, și în orice situație. Fiecare decide ce face cu timpul său și cum îl utilizează. Noi, putem tot, important e să vrem și să acționăm!

Doina Danielean

Foto: instagram/Doina Danielean

Uneori îmi pare că nici nu știu de unde i-au motivația. Pentru că eu sunt tot ceea ce fac. Deci, nu-mi este greu să fiu eu. Iar pentru a obține ceva ai nevoie de energie, aceasta o găsesc cu ajutorul naturii. Munca, perseverența și inspirația toate vin din interior. Am dorințe și scopuri, vreau să-mi mențin poziția, să rămân aceeași și să progresez. Motivația mea este întotdeauna ceea ce vreau să realizez, acum însă sunt copiii și familia mea.

„Femei, nu căutați motivația și inspirația de la alți oameni, ci în sinea voastră, acolo o s-o găsiți. Întrebați-vă: „Ce simt și ce îmi doresc cu adevărat”? Nu ai nevoie de exemple care să te motiveze și inspire, doar trebuie să fii TU”

Nata Albot

Foto: instagram/Nata Albot

Motivația mi-o găsesc din conștientizarea că nimeni nu-mi va da nimic gratis și că tot la ce visez este posibil numai dacă muncesc mult, din greu, dar și cu plăcere. Mi-o mai găsesc atunci când înțeleg că timpul trece prea repede, eu însă vreau să reușesc încă multe lucruri înainte de a pleca mai departe.

Rodica Ciorănică

Foto: instagram/Rodica Ciorănică

Sunt un om dependent de succes. Știu că asta nu e prea sănătos, dar succesul e și el un drog. Nu la fel de inofensiv cum ar fi cafeaua de dimineață, dar creează cu siguranță o dependență. Pe mine mă motivează rezultatul, lucrul bine făcut, emoția pe care o văd în ochii celor cu care comunic. Uneori nu mă inspiră nimic și atunci iau o pauză scurtă. Aștept să iasă soarele, citesc ceva cu parfum de vanilie, evadez într-o escapadă de două zile cu omul drag și cu copiii, apoi revin în forță. Nicio stare nu poate fi continuă. Fazele bune și cele proaste se succed. Asta e regula vieții și, chiar dacă nu-mi place, nu pot decât să o confirm.

Felicia Sîrbu

Foto: instagram/ Felicia Sîrbu

Pentru mine este un moment existențial să fiu mândră de mine însămi, să evoluez încontinuu, doar atunci găsesc motivație în orice – în alte povești de succes. Și nu  în ultimul rând, scopurile personale mă motivează substanțial.

Tu cum îți găsești motivația?