O femeie dintr-un sat din Hîncești, Republica Moldova, locuiește de 17 ani în Dubai, fiind căsătorită cu un arab, având un băiat și o carieră de succes. Ea a povestit într-un interviu cu Adrian Prodan cum a ajuns în Emiratele Arabe Unite, cât timp a durat să-și construiască o carieră de succes și cum este să ai o familie cu un bărbat musulman.

„Sunt din satul Bujor, raionul Hîncești, unde am copilărit, am învățat și acum sunt ca un bujor, doar că în Dubai”, și-a început povestea Valeria.

Drumul spre succes s-a început în 2007:

 „Aveam o prietenă care era manager la un restaurant din Dubai, m-a invitat mai demult, dar nu aveam curajul. Am venit în luna mai, de ziua surorii mele, să îi fac o surpriză, dar ironia vieții a fost să rămân aici”.

„În Moldova am lucrat și la piață, am ajutat-o și pe o mătușă de a mea, care se ocupa cu reparația. Pentru mine nu a fost niciodată o rușine, munca slăvește omul. Doar că mama era deja plecată, era în Israel, și asta a fost să fie. Și pentru mama a fost o surpriză. Nici nu am avut în plan, doar că după ce ajunsesem aici, am văzut cu totul altceva comparativ cu ceea despre ce se vorbea în Moldova”, a povestit Valeria.

Orașul i-a plăcut nespus de mult, iar primul post de muncă l-a avut la o agenție de turism:

„M-a făcut să rămân faptul că toți vorbeau în rusă, mă întrebau dacă am nevoie de un job. Engleza nu o cunoșteam atât de bine. Prietena mi-a propus să încerc. Primul meu job a fost la o agenție de turism, mi-a fost ușor, deoarece managerul era armean și vorbea rusa, am lucrat la recepție, apoi am fpcut cursuri pentru vinderea biletelor. Nu mi-a fost ușor, seara eram și ghid, pentru că primeam salariul echivalent la 1000 de dolari”.

După trei ani la primul serviciu a luat o pauză: „Între timp mi-am cunoscut și soțul. Sunt căsătorită cu un cetățean al Yemen-ului, e arab, mulsuman, dar eu nu m-am convertit”.

De 12 ani, Valeria muncește în domeniul frumuseții: „Muncesc la un brand foarte cunoscut, francez, Sephora și sunt mândră că am luat-o de la zero. Aici a fost școala vieții și am învățat absolut totul”.

A început de la un post mic: „Am muncit mulți ani ca beauty consultant, mi-a plăcut, cu toate că nu aveam atât de multe cunoștințe în domeniu. Dar am fost ambițioasă și am crescut. Acum sunt manager și sunt foarte fericită”.

Staruri din diverse țări au călcat pragul magazinului pe care îl administrează: „Foarte multe persoanlități. Dacă vorbim despre România am avut-o pe Delia, Antonia, din Rusia – Valeria, Jasmin, chiar avem și poze. Din Republica Moldova nu cred că am întâlnit pe cineva, dar a fost politicieni, mi-au spus colegele mele”.

Întregul interviu îl puteți viziona aici.

 

Distribuie articolul: