Ce poate fi mai frumos decât să-ți știi oamenii dragi sănătoși, fericiți și împliniți?! Destinul, însă îi alege pe cei mai puternici și le pune în față grele provocări, pentru a fi înfruntate cu capul sus. Mult mai trist este atunci când în această situație se află cele mai sincere și pure ființe de pe pământ – copiii. Conștienți de acest fapt și dornici de a aduce o rază de lumină și speranță pe chipurile picilor grav bolnavi s-au dovedit a fi și cei de la Grădinița nr. 25 din Chișinău. Susținuți de părinți, angajații instituției au organizat în această săptămână un târg de caritate, iar banii colectați au fost donați secției de oncologie a centrului de pediatrie.

Sub genericul „De la inimă la inimă”, evenimentul a avut loc cu ocazia sărbătorii Sf. Dumitru, atunci când Instituția Preșcolară nr. 25 „Floricica” marchează hramul grădiniței. Încă de la primele ore ale dimineții, s-a desfășurat sfânta liturghie în sălile de grupă și binecuvântarea întregului local.

„În data de opt noiembrie, de Sfântul Dumitru, am marcat hramul grădiniței într-un mod mult mai inedit decât de obicei. Și anume, organizând un act de binefacere, prin care să contribuim la tratarea copilașilor aflați în situații de cumpănă. Le mulțumesc mult tuturor părinților și colaboratorilor instituției pentru implicare. Împreună, am reușit să realizăm un scop nobil, de la inimă la inimă”, a spus Svetlana Zaporoșcenco, directoare.

În frunte cu organizatorii Aurelia Covalschi, Angela Mihailova și Adrian Idricean, cadrele didactice au susținut un program artistic pentru toți cei prezenți. Au dansat, au cântat și au urat de bine.

„La orice sărbătoare, încercăm să creăm câte o festivitate deosebită, iar hramul grădiniței nu este o excepție. De data aceasta, ne-am propus să inspirăm copiilor dragostea față de semenii lor, bunătatea, blândețea și respctul. Iată de ce, am organizat iarmarocul în care, de la inimă la inimă, să oferim multe emoții frumoase, multe zâmbete și lacrimi de fericire. Ne-a reușit acest lucru și suntem extrem de împliniți”, a menționat Aurelia Covalschi, organizator.

„E o bucurie și o onoare să fim parte a acestei cauze nobile. Gândurile noastre s-au materializat, am devenit o adevărată echipă, care prin implicare și dăruință a făcut un lucru măreț”, a adăugat Angela Mihailova, metodistă.

Sărbătoarea s-a încheiat cu iarmarocul alimentar de binefacere, acolo unde toată lumea a gustat din bucatele și băuturile tradiționale pregătite cu multă dragoste de părinți.

„Pentru copiii noștri, grădinița este o a doua casă. E locul în care se realizează transformarea: din mediul familial, unde au foarte multă dragoste, grijă și siguranță, vin aici, într-un univers absolut nou. Iar dacă acest loc îi cucerește, înseamnă că instituția le oferă tot de ce au nevoie ca să se dezvolte armonios în această perioadă atât de importantă din viața lor. Acest eveniment a fost pur și simplu extraordinar. Știu sigur că vom trezi emoții mari copilașilor pentru care s-a făcut acest târg de caritate”, a zis Aura Revenco, părinte.

Banii adunați în urma târgului caritabil au ajuns deja către secția de oncologie pentru copii.

Foto: Lena Tulinova 

Distribuie articolul: