Trebuie să recunoaștem că cele mai multe dintre noi, fine nu citesc ce se află pe lista ingredientelor de pe produsele cosmetice, fie nu ne pricepem ce semnificație au toate acele cuvinte. Dacă am avea cunoștințe suficiente, am rămâne surprinse de ce folosim cu adevărat.

Parfumul scump conţine fecale şi vomă de balenă

Ambergris este o substanță galbenă, cerată, solidă, care este produsă în intestinele de balenă pentru a le proteja de obiectele ascuțite pe care le înghit uneori. Este adesea numit „aurul de mare”. Doar o jumătate de kilogram de fecale sau vomă de balenă poate valora până la 10.000 de dolari. Balenele fie vomită substanță, fie o elimină împreună cu fecalele lor, explică realitatea.ro.

Citește și: Un pescar s-a îmbogăţit după ce a găsit 30 de kilograme de „aur plutitor”: „Mă voi retrage din slujbă”

Majoritatea rujurilor conțin gândaci paraziţi sparţi

Gândacii Coșenilă (Dactylopius Coccus) sunt insecte mici, care se hrănesc cu plante cactus din Europa Centrală și America de Sud. Gândacii de sex feminin Coșenilă mănâncă fructele roşii ale cactuşilor, astfel încât atunci când gândacii sunt zdrobiți, este produs un colorant roșu foarte puternic.

Colorantul din Coșenilă este folosit de secole și este foarte sigur pentru majoritatea oamenilor, de aceea este frecvent utilizat în ruj, îngheţată, bomboane, iaurt și fard de pleoape. De fapt, Starbucks a admis câțiva ani în urmă că folosea un colorant roșu de coșenilă în unele din băuturile lor, ceea ce s-a dovedit a fi o mare problemă pentru fanii lor vegetarieni, potrivit Oddee.

Grăsime de la animale în ruj, fard de pleoape și săpun

Seul este este un ingredient comun în multe produse cosmetice. El este prezent în: farduri de pleoape, rujuri, fonduri de ten, şampoane, săpunuri de ras, creme hidratante și produse de îngrijire a pielii. Seul este făcut din carcasele animalelor.

Seul este făcut din grăsime animală, ceea ce înseamnă fierberea carcaselor pentru a crea produse derivate din grăsimi. Animalele moarte utilizate pentru a face seu provin din mai multe surse, inclusiv din laboratoare, abatoare, grădini zoologice, adăposturi, și da, sunt folosite şi animale omorâte pe şosea.

Spermă de taur în produse de par

Datorită conținutului său ridicat de proteine, materialul seminal al taurului a devenit un ingredient popular în produsele pentru păr. Folosit în special pentru părul uscat sau deteriorat, materialul seminal este amestecat cu o plantă numită Katera și se aplică pe păr în saloanele de înfrumusețare scumpe. Procesul durează aproximativ 45 de minute, costurile sunt de aproximativ $ 90-120 dolari și a fost descris ca fiind „Viagra pentru par.”

Secreţii de melc în creme hidratante

Exsudatul de melc este colectat și utilizat ca un ingredient în multe creme hidratante celebre. Acidul glicolic şi elastina din secreția de melc protejează pielea după răni, bacterii și raze UV, ceea ce îl face o mare sursă de proteine care elimină celulele moarte şi regenerează pielea. De asemenea, este util pentru eliminarea cicatricilor, vergeturilor şi vindecă acneea.

Prepuțuri de sugari în produse anti-îmbătrânire

Complexul de recuperare comercializat de TNS SkinMedica pretinde să folosească celule derivate din prepuțuri infantile umane (NouriCel-MD) în cadrul unei linii „revoluționare” de produse anti-îmbătrânire. Folosind o combinație de colagen solubil, antioxidanți, factori naturali de creștere și proteine, ei pretind să încetinească procesul de îmbătrânire şi să încurajeze creşterea de noi celule pentru un ten mai tineresc.

Multe companii au anunțat deja că au renunțat la unele dintre aceste ingrediente, optând pentru alternative „mai plăcute”, altele însă, ținând cont de efectul acestora, nu o vor face prea curând.

Sursa: realitatea.ro.

Distribuie articolul: