Cum se face că atâtea femei caută să-și pună implanturi mamare și să-și mărească bustul, în timp ce altele, din contră, ar vrea să aibă sâni mici? De ce ar vrea unele reprezentante ale sexului frumos să renunțe la formele proeminente? Sânii mari aduc cu sine câteva momente mai puțin plăcute, ce adesea fac femeile să ajungă în cabinetul chirurgului estetician, pentru o micșorare a sânilor:

  • Provoacă dureri de spate, gât, cap.
  • Formează o ținută incorectă și, respectiv, are de suferit coloana vertebrală, evidențiază burta, se formează „cocoașa”, are de suferit mersul.
  • Alegerea hainelor și lenjeriei de corp este un chin și o irosire de bani pe produse ce nu susțin eficient bustul și arată inestetic.
  • Femeile cu bust mare nu pot dormi în anumite poziții, în general suferă odihna și somnul.
  • Fluctuațiile de greutate (adăugarea sau scăderea masei corporale, modificările naturale de greutate în sarcină) înseamnă sâni deformați, exces de piele, mameloane deformate, complexe.
  • Nimeni nu anulează gravitația – în timp sânii coboară și își pierd fermitatea, pierzând cu vârsta forma ideală.

Nu este vorba de o superficială „iubire de sine” sau de părerea impusă de mass-media, altfel, femeile cu bust mare ar fi extrem de fericite că se se încadrează în standardele de frumusețe actuale. Este vorba de probleme reale cu fiziologia și funcționarea propriului corp. De dileme din viața de zi cu zi, frustrări care se adună și se adună, aducând multe femei la disperare. În prezent, există suficiente provocări pentru o femeie. Anume din acest motiv, din dorința de a scăpa de sabotajul propriului corp și din necesitatea de a recăpăta controlul, multe femei apelează la micșorarea sânilor (iar în funcție de caz, și la mastopexie – ridicarea sânilor sau la remodelarea mamelonului, atunci când este binevenită această intervenție).

Mai mult nu înseamnă mereu mai bine. Contează mult proporțiile generale și acel contur al sânilor, care se pretează impresiei generale. Prin operația de micșorare a sânilor se obține un profil mai plăcut din punct de vedere estetic și un bust mai armonios proporționat în raport cu restul corpului pacientei, eliminându-se cauza problemelor fiziologice (durerile de spate și gât, dificultățile posturale). Conform unui plan bine gândit, chirurgul plastician îndepărtează acele porțiuni din glanda mamară ce nu aduc beneficii, de asemenea elimină grăsimea în exces, vergeturile și pielea întinsă. Astfel nu doar se obțin sâni mai mici, mai ușori și mai fermi, dar se recapătă fermitatea sânilor, cu un mare plus pentru simetria generală.

Din fericire, chirurgia estetică a evoluat fulminant în ultimele decenii, iar acum și femeile din Moldova au ocazia să beneficieze de intervențiile care le pot oferi șansa de a se simți bine în propria piele, inclusiv modificarea formei și volumului sânilor. Odată luată decizia, este suficient să te programezi pentru o consultație și să verifici starea de sănătate (procedură de rutină înaintea oricărei intervenții, de altfel), apoi să planifici cu medicul de încredere operația și perioada de reabilitare.

Pentru consultații, apelează cu încredere +37379432776 sau +373 (22) 202373.

P