Ţi s-a întâmplat vreodată să te doară picioarele sau mâinile fără să fi făcut efort? Sau ai avut o senzaţie de durere care împiedica mişcarea şi te forţa să stai jos? Probabil crezi că este de la lipsa de odihnă, dar pot fi şi alte cauze.

Este important să ştii că a devenit o boală comună,care este de obicei un rezultat al unui muşchi afectat sau a oboselii. Poate mai important,este faptul că,dacă durerea continuă să persiste săptămâni,sau chiar luni,ar trebui să începi să-ţi faci griji.

Cauzele durerilor:

Durerea la nivelul membrelor este o afecţiune foarte frecventă,iar aici nu contează vârsta. Mai mult,copiii şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 8 şi 17 ani pot suferi de ea pe măsură ce cresc şi trec prin schimbări fizice care determină structura membrelor să se maturizeze. Dar cum rămâne cu adulţii? Ce cauzează această durere la nivelul braţelor şi picioarelor? Iată care ar putea fi:

1. Răceala şi gripă

Durerile la nivelul braţelor şi picioarelor pot apărea cu câteva zile înainte de restul simptomelor asociate cu răceala şi gripa. Acestea sunt boli sezoniere şi multe persoane se confruntă cu ele. Dar s-ar putea să te întrebi de ce afectează extremităţile. În special,apar dureri musculare acute. Acest lucru se datorează faptului că o infecţie virală atacă corpul,care reacţionează pentru a încerca să se apere.

În plus,este eliberat în sânge un număr mare de limfocite pentru a lupta împotriva inamicului,dar acest răspuns determină creşterea temperaturii corpului şi sunt eliberate molecule inflamatorii,cunoscute sub numele de prostaglandine. Acestea sunt cele care provoacă durerea de la nivelul picioarelor şi braţelor. De aceea,primele simptome ale răcealii şi gripei sunt aceste dureri.

2. Durerile articulare

Aceasta este o cauză comună a durerii după vârsta de 50 de ani. Nu uita că braţele şi picioarele sunt cele mai folosite părţi ale corpului pe tot parcursul zilei,iar acestea sunt alcătuite din articulaţii complexe,care pot deveni inflamate din mai multe cauze.

Acest lucru provoacă sentimente de greutate,oboseală,sau o senzaţie de arsură în zona coapsei sau umărului. Durerea nu poate fi axată exclusiv pe articulaţii,ci radiază frecvent spre ţesutul muscular înconjurător sau întregul membrelor.

3. Deficienţa sanguină

Dacă durerile de la nivelul braţelor şi picioarelor sunt asociate cu slaba circulaţie a sângelui,de obicei,sunt prezente şi alte simptome,cum sunt:

-Amorţeală la nivelul braţelor şi picioarelor,însoţite de crampe la nivelul mâinilor;

-Apariţia ulcerelor pe picioare;

-Pierderea puterii în mâini;

-Dureri de cap;

-Ameţeli;

-Mâini umflate;

-Apariţia varicelor.

La aceste simptome trebuie să fim atente,deoarece însoţesc probleme cu circulaţia sângelui. Acest lucru este foarte important,mai ales dacă observi bătăi neregulate ale inimii sau respiraţia întreruptă,şi în plus,acestea pot fi semne ale unei probleme cardivasculare.

Sursa

Distribuie articolul: