Un studiu a constat că, persoanele căsătorite au o speranță de viață mai mare decât cele care aleg să nu ajungă în fața Stării Civile. Cum au ajuns experții la această concluzie?

 

Pe lângă beneficiile legale și sociale, căsătoria vine cu o serie de avantaje și din punct de vedere personal. De exemplu, studiile arată că, persoanele căsătorite trăiesc cu doi ani mai mult decât persoanele necăsătorite. De ce?

De ce persoanele căsătorite trăiesc mai mult

Ei bine, se pare că, persoanele care și-au unit destinele experimentează mai puține sentimente de singurătate, față de cele necăsătorite. Bineînțeles, și burlacii și burlăcițele pot avea relații apropiate, dar, un mariaj sănătos, oferă, în mod natural, mai multe oportunități de apropiere și socializare. Acest avantaj aduce de la sine un altul – mai puține afecțiuni. Studiile arată că, singurătatea și lipsa relațiilor apropiate sunt factori de risc pentru inflamațiile în exces care pot să ne îmbolnăvească.

„Să ai un partener alături, mai ales în timpul vârstei mijlocii, care este momentul în care bolile cronice apar pentru prima dată, te protejează împotriva morții premature. Să fii căsătorit este un factor important de supraviețuire”, a declarat Peter Martin, sociolog la Universitatea din Iowa, pentru „Time”.

Totodată, persoanele căsătorite trăiesc mai mult deoarece tind să adopte obiceiuri mai sănătoase decât cele necăsătorite. Adesea, partenerii se inspiră și se încurajează în comportamente sănătoase, iar împreună pot să adopte un stil de viață mai sănătos.

Să fii căsătorit înseamnă să ai un sprijin social minunat. Este important să ai pe cineva în preajmă tot timpul, care îți amintește să iei medicamentele și să mergi la medic. De asemenea, când cazi sau te rănești în alt mod, există cineva care să te ajute. Persoanele căsătorite au mai multe șanse să adopte comportamente sănătoase, cum ar fi exercițiile fizice sau renunțarea la fumat, dacă partenerii o fac”, a mai adăugat Peter Martin.

Distribuie articolul: