Îți îngrijești tenul, ai grijă să-l hidratezi și să-ți faci constant măști, totuși aspectul lui continuă să fie nesatisfăcător. Hai să vedem mai jos ce legătură are această manifestare a tenului tău cu regimul de autoizolare.

De ce încă din prima săptămână de autoizolare aspectul pielii s-a înrăutățit?

Se pare că prima și cea mai importantă cauză este stresul, din cauza acestuia crește nivelul cortizolului și sensibilitatea pielii la androgeni. Adică începe cel mai ordinar mecanism al formării acneei.

În plus în perioade stresante obișnuim să ne atingem inconștient fața. Așa cum acum trecem printr-o perioadă deosebit de stresantă multe persoane sunt predispuse inconștient, să-și stoarcă acneea sau să-și zgârie fața fără să o observe.

Altă dată când rămâneam acasă pentru câteva zile fața arăta mai bine, mai odihnită, acum ce s-a întâmplat?

Alte dăți când rămâneam acasă percepeam totul cu relaxare, plăcere și calmitate, acum însă statul acasă presupune stres și de cele mai frecvente ori muncă. Viața s-a schimbat total, iar responsabilitățile nu au devenit mai puține, dar mai multe. Astfel, faptul că pielea noastră are de suferit în urma acestor schimbări este un lucru absolut normal. Pielea și sistemul nervos sunt foarte conectate, iată de ce toate grijile se reflectă în felul în care arată pielea noastră. Iar faptul că, acum pielea ta arată ceva mai rău, acest lucru vorbește că la nivel emoțional te confrunți cu diverse probleme. Dacă-ți dorești să arăți mai bine încearcă să-ți păstrezi optimismul, să controlezi stresul, respiră adânc și fii mai pozitivă.

Are vreo legătură temperatura din încăpere cu calitatea pielii?

Aerul prea uscat – încălzirea face ca aerul să fie mai uscat – și umiditatea sub 70%, crește riscul de deshidratare a pielii. Este indicat să umectăm suplimentar aerul. Dacă nu aveți un aparat special pentru umidificarea aerului, așezați recipiente de apă lângă baterii.

Deschideți geamurile în mod regulat și nu folosiți prea multe lumânări, acestea creează poluare suplimentară a aerului și-l usucă.

Există trucuri care pot fi folosite pe timp de carantină ca să ne menținem pielea într-o stare mai bună?

Acordă-ți mai multă atenție. Curăță bine pielea dimineața și seara: chiar dacă ai renunțat complet la machiaj, pielea trebuie totuși curățată. Mulți oameni uită de curățare, iar aceasta poate fi o cauză suplimentară a inflamației pielii. Dacă ieși în locuri publice, asigură-te că la întoarce îți speli fața și elimini impuritățile.

Fă-ți măști hidratante și calmante în fiecare zi. Pe lângă produsele pentru piele sensibilă, folosește creme, seruri și uleiuri pentru a preveni îmbătrânirea – stresul provoacă nu numai inflamații, dar și stimulează ridurile premature.

Cât de importantă este mâncare pe care o consumăm?

Acum nu este cel mai bun moment pentru a ține o dietă și a te limita radical. Recomandări sunt de bază – bea mai multă apă și ceai verde, dacă este posibil, mănâncă legume și fructe. Reduce consumul a tot ce crește anxietatea și poate duce la inflamația pielii – acestea sunt carbohidrații rapizi, dulciurile și produsele de patiserie, cofeina și alcoolul.

Distribuie articolul: