Grădinița este începutul tuturor începuturilor, tocmai de aceea este foarte important ca micuțul să frecventeze corect această instituție, iar părintele să înțeleagă importanța ei. Pe de altă parte, abilitățile obținute la grădiniță nu sunt înde-ajuns pentru o dezvoltare corectă și o socializare armonioasă, întrucât sarcina primordială îi revine părintelui, acasă.

În mod normal, grădinița îi ajută pe cei mici să se descopere, să se autoevaluze și să se dezvolte, însă părintele este cel care adaugă continuitate acestui proces. De ce este vital să întărim acasă abilitățile obținute la grădiniță, aflăm de la specialiștii Kiddo Club.

 La grădiniță copilașul învață multe lucruri noi

Cu adevărat, la grădiniță micuțul află foarte multe lucruri noi, întrucât este mereu într-o continuă socializare cu educatorii și alți copii. Dar care este rolul părintelui în acest caz? Ei bine, seara, după ce copilul este luat de la grădiniță, părintele ar trebui să îl încurajeze și să-i ofere întrebări deschise, precum: ,,Ce ai învățat astăzi?”, ,,Cu cine te-ai jucat?”, ,,Cum a fost dimineața?”. Toate aceste întrebări interesante îi vor stimula memoria și îl vor învăța să poarte o discuție potrivită vârstei.

E absolut firesc ca un părinte să se intereseze de cum a trecut ziua micuțului său, pentru că astfel copilul simte siguranță, iar părintele încredere. Această legătură asigură nu doar o stare de bine pozitivă, ci și un plus de energie, mai ales din partea copilului. 

Copilul are nevoie să își dezvolte competențele emoționale în mod regulat

Abilitatea de a recunoaște propriile emoții și a construi legături între sentimente, gânduri și comportamente fac parte din conștiința de sine. Este foarte important ca micuțul să își poată gestiona constructiv emoțiile, precum și abilitatea de a fi empatic cu cei din jur. De exemplu, în drum spre casă, pe lângă faptul ce a făcut pe parcursul zilei, e nevoie să discutăm cu copilașul și despre schimbările care au survenit pe parcursul acelei zilei. Poate a apărut o nouă activitate, un joc nou sau poate un coleg nou în grupă. Toate aceste lucruri îi dezvoltă capacitatea de concentrare și memorie.

Minunat ar fi să îl întrebați și despre evenimentele din zilele trecute, cum ar fi activitatea sau povestea înainte de somn, aplicațiile făcute, culorile folosite, sau chiar și tema zilei, deoarece toate acestea îl fac să își exprime nu doar gândurile, ci și trăirile și sentimentele. De exemplu la Kiddo Club, părinții au această informație la zi și sunt mereu la curent cu toate activitățile micuților săi.

 Petreceți cât mai mult timp liber împreună cu copilașu

Creați deprinderea de a petrece cât mai mult timp liber alături de micuțul dumneavoastră. De exemplu citiți povești, desenați, încercați activități noi sau compuneți povești și adăugați noi eroi în poveștile deja cunoscute. Acest lucru îi va dezvolta creativitatea și fantezia, care sunt atât de necesare pentru o creștere corectă. Cu cât mai mult timp petreceți cu acesta, cu atât relația copil-părinte va fi mai puternică, mai sigură și mai armonioasă. Acest lucru va continua dezvoltarea pe care o obține la grădiniță și îl va ajuta să crească sănătos din punct de vedere emoțional.

 În această ordine de idei, educația copilului este rezultatul unei simbioze dintre grădiniță și casă, pentru că o dezvoltare corectă se realizează doar dacă intervin ambele părți. Tocmai de aceea, abilitățile unui copil depind în mare parte de faptul cum sunt puse în practică atât la grădiniță, cât și acasă în familie. Grădinița Kiddo Club este locul în care copilul dumneavoastră poate simți siguranță, dragoste și respect reciproc. Împreună creăm un proces educațional calitativ, care să crească o generație puternică. 

 

Kiddo Club – împreună creștem generații!

Kiddo Club – grădinița privată și centrul de dezvoltare și educație pentru copii de la 1,4-7 ani. Cu regim de lucru de luni până vineri și activități pentru copii extracurriculare.

Adrese:

KiddoClub Codru mun. Chișinău, or. Codru, str. Jubiliara 23B.
KiddoClub, Centru – Romană mun. Chișinău, or. Chișinău, str. Romană 8.

Telefon: (+373) 69711759

 

Distribuie articolul: