Ce este homosexualitatea? Dacă e să dăm o definiție acestui termen, atunci homosexualitatea reprezintă atracția romantică, atracția sexuală sau activitatea sexuală între membri de același sex sau gen. Homosexualitatea poate fi definită ca atracția preponderentă față de același gen, orientare diferită în multe aspecte de orientarea bisexuală. Această atracție și activitate se pot manifesta fie ca o alegere liberă a unei persoane a cărui identitate nu depinde de a se categorisi pe baza intereselor erotice, după cum se vedea în societăți anterioare precum cea greacă și cea japoneză, fie în contextul unui simț de identitate numit orientare sexuală.

Oamenii homosexuali au fost de când hăul și pârăul, iar în secolul XXI, când se vorbește atât de mult despre drepturile omului, libertate, egalitate și non-discriminare, societatea moldovenească e plină de stereotipuri. Întrebarea mea ar fi următoarea: ce v-au făcut acești oameni de-i urâți așa de mult? V-au luat salariul lunar? V-au furat ceva? V-au mâncat borșul din farfurie? Sunt și ei oameni și merită respectați. Fiecare om merită respectat, indiferent de rasă, etnie ori limba vorbită, nu-i așa?

Respectul față de oameni este valabil și în cazul comunității de oameni care au o altă orientare sexuală.

E adevărat că noi toți am crescut într-o familie cu mamă și tată și așa ni s-a zis de mici că așa e firesc, așa e normal. Dar ce este normal până la urmă?

Fiecare e cu normalitatea lui și fiecare opinie merită respectată. Rolul bibliei și a bisericii este scos din context de multe ori. Lumea nu obișnuiește să meargă la biserică ori să respecte anumite reguli, dar când le convine, fac apel la diverse citate biblice, ignorând realitatea. Da, sunt creștină  și sunt de acord că există niște reguli, biserică, respect tradițiile bisericești etc. Dar viața nu se rezumă strict la biserică. Există și alte puncte de vedere care merită a fi luate în considerare.

Voi, cei care sunteți atât de agresivi contra homosexualilor, v-ați întrebat dacă  astfel de comportament e corect? Hai să facem acum un exercițiu de imaginație.

Fiecare din noi are un frate, soră. Cum ai reacționa dacă sora ta/fratele tău ți-ar spune că e homosexual?

Ce reacție ai avea: îl omori? Te dezici de soră/frate? Nu mai vorbești cu el/ea? Ori dacă ești părinte și un fiu  îți zice că e homosexual. Ori o fiică, de ce nu? Ce faci în așa situație, în calitatea ta de părinte?

Ce e mai grav în opinia ta? Să ai un frate diagnosticat cu cancer ori homosexual?

Citisem odată un articol cu reacția unei mame când a aflat că fiul ei e homosexual. Mama declarase că preferă ca fiul ei să fie homosexual decât bolnav de cancer.

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat o lege cu privire la asigurarea egalităţii.

Articolul 1. spune și scopul legii şi domeniul de aplicare. Astfel, în articolul 1, scopul prezentei legi este prevenirea şi combaterea discriminării, precum şi asigurarea egalităţii tuturor persoanelor aflate pe teritoriul Republicii Moldova în sferele politică, economică, socială, culturală şi alte sfere ale vieţii, fără deosebire de rasă, culoare, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie sau convingeri, sex, vîrstă, dizabilitate, opinie, apartenenţă politică sau orice alt criteriu similar.

Conform legii, familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită dintre bărbat şi femeie.

Nu știu cât de moral ar fi pentru o societate dreptul persoanelor de același sex să se căsătorească, dar în societățile din secolul XXI, unde se pledează insistent pentru democrație, drepturile omului, libertăți etc. să fim așa agresivi referitor la persoanele de același sex.

Atitudinea negativă pe care o avem, demonstrează incultura pe care o avem.

 

Distribuie articolul: