Stocul s-a epuizat, nu vor mai fi trei, dar doar câte unul. De astăzi, 1 septembrie biletele în transportul public din Chișinău se schimbă. Potrivit Newsmaker.MD, pe noile bilete sunt indicate prețul de șase lei pentru o călătorie. Mai simplu și mai econom, nu-i așa? 

Așadar, amintim că începând cu 1 iulie curent, prețul unui bilet de călătorie cu troleibuzul sau autobuzul în raza municipiului Chișinău constituie 6 lei. Scumpirea i-a luat pe nepregătite pe taxatorii din Chișinău. Astfel, în loc de bilete cu valoarea nominală de 6 lei, călătorii au primit în iulie și august curent câte trei bilete cu valoarea veche, de câte doi lei. 

Regia Transport Electric a precizat că acest lucru va avea loc până când va fi epuizat stocul existent de bilete. Uite că stocul s-a epuizat. 

Amintim, Cancelaria de Stat a acționat în judecată decizia CMC privind majorarea tarifului pentru călătoriile cu transportul public din municipiul Chișinău. Reprezentanții instituției au solicitat suspendarea și anularea hotărârii care ar urma să intre în vigoare din 1 iulie. Decizia a fost criticată de primarul de Chișinău, Ion Ceban, care a calificat-o drept un „atac politic fără precedent asupra autonomiei locale”.

Întrunită pe 29 iunie în ședință, Comisia Situații Excepționale Chișinău a cerut Guvernului să renunțe la litigiu. Pe marginea subiectului s-a expus și Congresul Autorităților Locale din Moldova. Potrivit autorității, Cancelaria de Stat ar fi acționat „în exces”, iar cea mai bună soluție ar fi o înțelegere amiabilă între părți.

Sursa: Newsmaker.MD

Distribuie articolul: