Revista EA.md aniversează 5 ani pe piața media din Republica Moldova. De 5 ani facem mai fericite, mai informate și mai pline de motivație femeile din țara noastră. Și nu numai. Aniversarea am decis să o marcăm prin caritate, gratitudine și bunătate, iar scopurile pe mai departe să ni le trasăm în cadrul echipei.

Revista s-a născut din dorința câtorva femei active de a le promova, a vorbi despre reușitele lor și a le motiva și pe altele să crească împreună.

Stella Jemna, una dintre fondatoarele revistei (pe atunci PentruEA.md):

„Acum 5 ani am spus că femeile din Moldova merită să fie promovate, despre succesul lor trebuie să citească fiecare om care se respectă. Analizând piața, am înțeles că nu exista atunci o revistă care ar scrie despre femei într-o manieră plăcută, non-discriminatorie cu exemple care ar inspira și alte femei să obțină mai multe în viață. Am reușit să creăm această revistă. A urmat o muncă titanică pentru că să fim citite.

Acum, când mă uit la Ea.md ca cititoare, îmi place cum a fost modernizată pagina web, fiindcă întotdeauna ai nevoie de un salt calitativ că să atragi noi cititori. Îmi place că au fost păstrate aceleași valori de a scrie despre femei realizate, dar și despre eșecurile noastre, ale femeilor, despre sentimente și despre preferințe. Știu că e greu să menții o revistă doar prin conținut, mai ai nevoie și de conținut „mai galben”, de știri mai ușoare… Speranța mea este să nu uităm de unde am început. Să păstrăm tradiția de a scrie despre aspirații într-un mod non-discriminatoriu, cu femei care merită să ajungă în presa din țara noastră.”

De-a lungul timpului s-au schimbat multe: designul revistei – de trei ori, redactorul – de și mai multe, iar echipa a oscilat de la „one woman show” până la una aproape completă. Actuala componență a redacției: Daniela David, Diana Musaelean, fotografa Ellene Mocrii și editorul Nadia Darie se străduie să aducă informația la zi, la oră și uneori chiar la minut – tot ce poate interesa femeile și ce este în interesul lor.

La finalul lunii aprilie 2015, Revista femeilor cu personalitate a devenit EA.md și a venit cu un nou design – mai aerisit, mai modern, mai plăcut femeilor.

Nadia Darie, editorul Revistei EA.md:

„5 ani nu e mult, dar nici puțin pentru o publicație de nișă. Mai ales în condițiile actuale de piață. Trebuie să menționez că atunci când revista a fost lansată nu mai era un site dedicat femeilor în Moldova de un așa tip, sau proiectele existente dispăruseră. Astăzi avem o mulțime, iar concurența, desigur, naște calitate.

Planurile noastre sunt mari: vom dezvolta și în continuare designul revistei, ca să fie cât mai „responsive” cititorilor, vom introduce componenta video, promovând-o în mod mai insistent și vom pleda în continuare pentru aceleași valori în cheia cărora scriem materialele, ne alegem intervievații, vă prezentăm istoriile și vă motivăm să vă urmați visele”.

Ne-am propus să sărbătorim acest eveniment altfel, prin acte de binefacere, dăruind speranţe şi realizând vise în cadrul Campaniei „5 copii mai fericiți”. Pentru fiecare din cei 5 ani ani ai revistei vom face fericit câte un copil, care va merge la reprotezare. EA.md își propune să adune 3000 de euro, sumă necesară pentru deplasarea celor 5 copii, împreună cu însoțitorii lor (10 persoane tur-retur), în Italia.

Cazurile celor 5 copii au fost selectate prin Organizația Obștească „ABC – acorduri, binefacere, cooperare”, care facilitează deja de mai bine de 8 ani legătura dintre copiii cu malformații din Moldova cu Spitalul de protezare din Italia, unde aceștia sunt ajutați gratis.

Vă mulțumim că ne sunteți cititori fideli!