Revista EA.md aniversează 5 ani pe piața media din Republica Moldova. De 5 ani facem mai fericite, mai informate și mai pline de motivație femeile din țara noastră. Și nu numai. Aniversarea am decis să o marcăm prin caritate, gratitudine și bunătate, iar scopurile pe mai departe să ni le trasăm în cadrul echipei.

Revista s-a născut din dorința câtorva femei active de a le promova, a vorbi despre reușitele lor și a le motiva și pe altele să crească împreună.

Stella Jemna, una dintre fondatoarele revistei (pe atunci PentruEA.md):

„Acum 5 ani am spus că femeile din Moldova merită să fie promovate, despre succesul lor trebuie să citească fiecare om care se respectă. Analizând piața, am înțeles că nu exista atunci o revistă care ar scrie despre femei într-o manieră plăcută, non-discriminatorie cu exemple care ar inspira și alte femei să obțină mai multe în viață. Am reușit să creăm această revistă. A urmat o muncă titanică pentru că să fim citite.

Acum, când mă uit la Ea.md ca cititoare, îmi place cum a fost modernizată pagina web, fiindcă întodeauna ai nevoie de un salt calitativ că să atragi noi cititori. Îmi place că au fost păstrate aceleași valori de a scrie despre femei realizate, dar și despre eșecurile noastre, ale femeilor, despre sentimente și despre preferințe. Știu că e greu să menții o revistă doar prin conținut, mai ai nevoie și de conținut „mai galben”, de știri mai ușoare… Speranța mea este să nu uităm de unde am început. Să păstrăm tradiția de a scrie despre aspirații într-un mod non-discriminatoriu, cu femei care merită să ajungă în presa din țara noastră.”

De-a lungul timpului s-au schimbat multe: designul revistei – de trei ori, redactorul – de și mai multe, iar echipa a oscilat de la „one woman show” până la una aproape completă. Actuala componență a redacției: Daniela David, Diana Musaelean, fotografa Ellene Mocrii și editorul Nadia Darie se străduie să aducă informația la zi, la oră și uneori chiar la minut – tot ce poate interesa femeile și ce este în interesul lor. Vedeți AICI un material în care acestea povestesc despre emoțiile și dăruirea cu care muncesc zilnic pentru a aduce un strop de curaj și multă inspirație femeilor din Moldova… și nu doar.

La finalul lunii aprilie 2015, Revista femeilor cu personalitate a devenit EA.md și a venit cu un nou design – mai aerisit, mai modern, mai plăcut femeilor.

Nadia Darie, editorul Revistei EA.md:

„5 ani nu e mult, dar nici puțin pentru o publicație de nișă. Mai ales în condițiile actuale de piață. Trebuie să menționez că atunci când revista a fost lansată nu mai era un site dedicat femeilor în Moldova de un așa tip, sau proiectele existente dispăruseră. Astăzi avem o mulțime, iar concurența, desigur, naște calitate.

Planurile noastre sunt mari: vom dezvolta și în continuare designul revistei, ca să fie cât mai „responsive” cititorilor, vom introduce componenta video, promovând-o în mod mai insistent și vom pleda în continuare pentru aceleași valori în cheia cărora scriem materialele, ne alegem intervievații, vă prezentăm istoriile și vă motivăm să vă urmați visele”.

Mihai DascăluNe-am propus să sărbătorim acest eveniment altfel, prin acte de binefacere, dăruind speranţe şi realizând vise în cadrul Campaniei „5 copii mai fericiți”. Pentru fiecare din cei 5 ani ani ai revistei vom face fericit câte un copil, care va merge la reprotezare. EA.md își propune să adune 3000 de euro, sumă necesară pentru deplasarea celor 5 copii, împreună cu însoțitorii lor (10 persoane tur-retur), în Italia.

Cazurile celor 5 copii au fost selectate prin Organizația Obștească „ABC – acorduri, binefacere, cooperare”, care facilitează deja de mai bine de 8 ani legatura dintre copiii cu malformații din Moldova cu Spitalul de protezare din Italia, unde aceștia sunt ajutați gratis. Detaliile despre Campanie le găsiți AICI.

Vă mulțumim că ne sunteți cititori fideli!