David Beckham a postat pe Instagram o fotografie în care o sărută pe buze pe fiica sa, Harper, în vârstă de zece ani. Nu este pentru prima dată când acesta publică astfel de fotografii, chiar dacă știe că se va alege cu multe comentarii negative, mulți dintre fani crezând că acesta reprezintă un gest deplasat. 

În comentariile postărilor din trecut în care apare în aceeași ipostază, fanii l-au criticat pentru modul în care își arată afecțiunea pentru fiica sa.

În timp ce unii dintre cei care îl urmăresc pe Instagram sunt de părere că este un gest frumos, plin de afecțiune, alții consideră că nu este normal ca un părinte să-și sărute copilul pe buze.

„Este o fată mare acum, este timpul să nu o mai săruți pe buze”, a scris un user.

„Ne-ați urâ pe mine și copiii mei. Fiul meu are 17 ani și fiica mea are 16 ani și îi sărut pe buze. Sunt copiii mei! Care este problema? Voi sunteți ciudați cu părerile voastre”, a comentat o altă persoană.

În 2018, el a publicat o imagine în care o sărută pe fiica sa, care avea atunci șapte ani, în timp ce se aflau la un patinoar din Londra. Fotografia fostului fotbalist a fost întâmpinată de o serie de numeroase comentarii negative, în care mulți dintre cei care îl urmăresc pe social media i-au scris că este „greșit” ca un tată să-și sărute fiica pe buze.

David are o relație la fel de apropiată și cu ceilalți copii ai săi. În septembrie 2021, el i-a urat la mulți ani fiului său, Romeo, postând pe Instagram o imagine veche în care îl sărută pe gură.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de David Beckham (@davidbeckham)

Ce spun psihologii despre asta?

Obiceiul de a-ţi pupa sau nu copilul pe buze depinde doar de modul în care percepi tu „regulile” şi condiţionarea socială. Iar cum pentru copii aceste reguli (încă) nu există, depinde doar de noi modul în care sunt interpretate şi aplicate, în funcţie de mediul în care am fost noi crescuţi, de rigiditatea şi de limitele impuse în propria familie. Pentru unii părinţi, pupatul copiilor pe gură nu are încărcătură erotică, pentru alţii este exclusiv o manifestare între partenerii de viaţă. De aceea, nu există un răspuns clar cu privire la pupatul copiilor pe gură. Depinde de cum simte fiecare că e bine.

Argumente contra

Două argumente împotriva sărutatului copiilor pe buze rămân însă în picioare. Unul se referă la vârsta copilului. Psihologii atrag atenţia că, în jurul vârstei de 5-6 ani, copiii încep să înţeleagă care sunt regulile impuse de societate, iar unii se simt inadecvat dacă sunt sărutaţi în continuare pe buze. De aceea, dacă aveţi acest obicei în familie, fiţi mereu atenţi la semnalele pe care le dă copilul, dacă pare stânjenit sau dacă nu se simte în largul lui.

Un alt argument este cel dat de medici şi se referă la faptul că, prin sărutul pe buze, îi puteţi transmite celui mic o infecţie cu care sistemul lui imunitar nu este încă suficient de matur să lupte. În plus, nu este deloc un obicei sănătos dacă părintele fumează.

Tu ce părere ai despre pupatul copiilor pe gură?

Distribuie articolul: