De mică îi plăcea să danseze. Avea cinci ani când a făcut primii pași în lumea dansului, de atunci, dansul a devenit parte din sufletul și inima sa. Alexa Bugaev dansează de 16 ani și orice s-ar întâmpla, nu se gândește să renunțe la pasiunea sa imensă pe care o are pentru acest sport.

„Când eram micuță, la 4 anișori cântam pe scenă, părinții doreau să mă învăț a mă mișca frumos, să dansez și să cânt în același moment, astfel au hotărât să mă dea la dansuri. De atunci a început toată aventura și pasiunea mea față de dansuri”, povestește Alexa.


A frecventat lecții de dans la Clubul de dans sportiv „Codreanca” și „Flagrant”. Pe lângă aceasta a luat ore cu mulți oameni recunoscuți în lumea dansului: campionii mondiali ai lumii Joanna Leunis și Michael Malitowski, Jerry Abrate, Kiril Belorukov, Elvira Skrilinikova, Arunas Bizokas, Katusha Demidova, Andra Vaidilaite, Maurizio Vescovo, Anna Matus, Andrey Sirbu, Alexandra Hixson.

Orele înșir de antrenamente petrecute în sală nu au putut să aducă decât rezultatele mult dorite. În urma participării în cadrul mai multor competiții de dans naționale și internaționale, tânăra s-a întors acasă cu zeci de premii:

  • Cha­mpionship of Italy – Locul II
  • Bucovina Dance Cup – Locul I
  • Mo­ldova Dance Festival  – Locul I
  • Lviv Open Cup – Locul I
  • Ita­lian Open Championsh­ip  – Locul I
  • Golden Step – Locul I
  • Minsk Open Champion­ship – Locul II
  • Ch­işinău Cup – Locul I
  • Mo­ldova Dance Festival – Locul II
  • Zeus Open 2016 – Locul I (Grecia)

„Nu pot să zic care competiție anume din ele m-a impresionat sau m-a marcat mai mult, deoarece fiecare concurs a fost foarte important și mi-a oferit multă experiență frumoasă, emoții și amintiri de neuitat. Nici o dată nu m-am gândit să renunț la dans, însă din păcate, cu trei ani în urmă, am primit o traumă la spate și de-aceea pe o perioadă am stopat participarea la competiții”, menționează ea.

Pe parcursul carierei sale de dansatoare, Alexa Bugaev a încercat diferite stiluri de dans. Dansurile sportive și baletul fiind în cele din urmă cele mai aproape sufletului ei.

„Nu cred ca o să mă satur vreodată, nu am nici o limita de vârstă față de dansuri. Orice vârstă nu ai avea poți să continui a dansa măcar și la 90 de ani dacă ai dorință (zâmbește). Dar dacă eu după o anumită vârstă nu voi mai dansa, voi continua să predau în școlile proprii de dans”, spune Alexa.

Pe lângă dans, tânăra este și model. În timpul liber participă la diverse proiecte ce țin de modeling. În cadrul concursului Miss Litoral organizat de Fashion Tv a obținut nominația Miss Turism, clasificându-se pe locul 4 din 35 de concurente.

Acum o lună s-a întors acasă după un contract cu dansurile în Turcia care a durat 7 luni. Împreună cu partenerul său au fost și soliști în această organizație internațională. Pe viitor își dorește să mai plece pe câteva astfel de contracte, căci este o oportunitate foarte bună de a combina lucrul cu, călătoriile în același timp.

„Îmi place foarte mult să predau dansuri, începând de la copii până la maturi, de aceea planific să continui în viitor proiectul Global Dance Studio și pe lângă aceasta în timpul apropiat lansez proiectul Global Events, dansatorii vor avea oportunitatea de a participa la diferite evenimente din Republica Moldova și peste hotare”, adaugă Alexa, pe final de discuții.

Mult succes în tot ceea ce faci, Alexa!

Sursa foto: Arhivă personală

Distribuie articolul: