Nu s-au ascuns informații. Ministrul Educației, Dan Perciun, a declarat că fetița care a născut la 11 ani se află acum într-o stare psiho-emoțională satisfăcătoare, după intervenția reprezentanților Centrului Republican pentru Asistență Psihologică. De asemenea, o anchetă internă desfășurată în teritoriu a constatat că toți cei implicați au reacționat adecvat, notificând atât Poliția, cât și Centrul Medicilor de Familie.

Conform ministrului Educației, după ce cazul fetiței care a născut la 11 ani a devenit public, s-a inițiat o anchetă internă, iar reprezentanții Centrului Republican pentru Asistență Psihologică s-au deplasat în teritoriu pentru a verifica dacă s-a ascuns sau nu cazul.

„Da, s-au deplasat, au discutat cu mama, cu fetita și alte persoane implicate. La această etapă, este deschis un dosar penal carea separăm noi că o să aibă finalitate, iar cei care sunt responsabili vor fi trași la răspundere. În paralel se oferă consultanță psihologică”, a declarat Dan Perciun.

Acesta a menționat că acum, potrivit raportului pe care l-a primit, starea ei psiho emoțională a fetei este oarecum satisfăcătoare, cât despre o posibilă tăinuire a cazului:

Din informațiile de  care noi dispunem, din momentul în care cadrele didactice au aflat despre situația existentă s-a semnalat și la poliței și la Centrul Medicilor de Familie,  astfel încât să poată să fie gestionată sarcina. Din raportul pe care l-au prezentat colegii nu am văzut elemente de tăinuire, toată lume a reacționat corespunzător, dar vă dați seama  că deja fapta as-a produs”, a punctat ministrul.

De asemenea, Perciun a menționat că Ministerul este încă în discuții cu privire la posibilitatea de a extinde cursul opțional de “educație pentru sănătate” la nivelul întregului sistem de învățământ, astfel încât să se prevină astfel de cazuri în viitor. În prezent, acest curs este disponibil ca disciplină opțională în mai multe instituții de învățământ.

Ministrul a adăugat că Parlamentul s-a implicat și el în această temă.

„Urmează să avem o discuție cu reprezentanții Ministerului Muncii și Protecției Sociale pe modul de organizare și funcționare a comisiilor multidisciplinare care ar trebui să fie mai active pe dimensiunea prevenirii violenței pe bază de gen și nu doar”, a menționat Perciun.

 

Distribuie articolul: