Hairstylistul vedetelor din România demontează unul dintre cele mai frecvente mituri legate de spălarea părului și îngrășarea acestuia. Cât de des trebuie să-ți speli podoaba capilară, dar și cum să o faci corect, află din articol.

Atunci când ne spălăm pe cap sunt câțiva factori care influențează rezultatul final. De acest lucru este convins Sorin Stratulat, unul dintre cei mai cunoscuți hairstyliști din România și preferatul vedetelor.

„Dușmanul numărul unu atunci când vă spălați singuri acasă este masajul insuficient cu produs la nivelul pielii capului și clătirea incorectă.

De cele mai multe ori nu puneți produsul acolo unde trebuie. Trebuie să distribuiți produsul uniform nu pe lungimea părului ci pe scalp. Aveți nevoie ca produsul să atingă scalpul și să începeți să masați scalpul, nu părul. Nu frecați părul. (…) Buricele degetelor stau pe pielea scalpului. Încercați să masați scalpul ca să curățați excesul de sebum de la nivelul acestuia.

Clătirea este esențială. Dacă nu clătiți bine fiecare produs în parte, între produse, din păcate lucrurile nu vor fi în regulă. Vor rămâne reziduuri de sebum și produs care vor duce la efectul de îngrășare.

Atunci când te speli pe cap și vrei ca părul să-ți reziste o săptămână, nu se va întâmpla acest lucru. Am depășit cu toții era aceea. Nu se mai poate, e imposibil. De la apa pe care o folosim, de la modul în care folosim produsele de styling, de la poluare, nu mai ai cum părul să țină o săptămână. Eu cred că rata normală de spălare este undeva la două zile. Dacă sunteți în zona asta de spălat la 2-3 zile, sunteți în regulă. (…) De două ori de săptămână sau trei, este absolut normal. Asta înseamnă să te îngrijești. Stilul de viață, categoric influențează modul în care părul tău va arăta. Dacă faci sport, dacă mergi la yoga, faci saună, dacă stai acasă unde e cald… Orice influențează efectul final de îngrășare a scalpului. Țineți cont de modul de viață pe care îl aveți și adaptați-vă sau ajustați-vă așteptările”, explică hairstylistul.

Următoul lucru la care trebuie să atrageți atenția sunt produsele pe care le folosiți care sunt esențiale. Dacă nu ați identificat șamponul care vi se potrivește, trebuie să tot căutați. Și produsele de styling sunt importante, iar excesul folosirii lor are un impact negativ asupra părului: „Nu vă mai culcați cu părul ud și după aceea să așteptați părul să arate fantastic”.

„Dacă părul se îngrașă și simți că ai un exces de sebum, atunci sfatul meu este să vezi real dacă ai un exces de sebum. Verifică nivelul de hidratare, verifică produsele pe care le folosești. Încearcă să reglezi asta cu ajutorul unui medic”

Un factor care contribuie la atenuarea îngrășării părului este este coafatul: „Ajută pentru că se usucă un pic mai mult părul. Dacă folosești un produs de volum sau de textură și usuci părul cu phoenul, atunci rezultatul rezistă mai mult decât atunci când se usucă natural.

Puteți opta pentru o tunsoare mai scurtă și puteți spăla părul în fiecare zi”, susține specialistul.

Aflați mai multe din video de mai jos:

Sursa: Youtube.com