Poeta, scriitoarea, textiera Radmila Popovici a lansat de curând o nouă carte. De data aceasta, Radmila Popovici și-a transpus inconfundabilul mod de a crea într-un volum de poezii pe care l-a denumit deosebit de frumos și sensibil – „Vene și artere”.

Foto: Natalia Mitereva

Creatoarea nu a vorbit prea multe despre noua carte publicată, a spus simplu că-și lasă opera să-i vorbească publicului, de una singură.

„Dragi prieteni. Am fost numită „Vene și artere” și am vrut să văd lumina la sfârșitul acestui an tumultuos. Dacă mă veți lua în mâini și veți lipi cu atenție urechea de mine, mi-ați putea auzi pulsul. Dacă mă veți răsfoi, mi-ați putea vedea nervii întinși strună sau fălfâitul aripilor. Dacă nu vă veți întâlni cu mine, voi rămâne un obiect neînsuflețit.”

Și aceste cuvinte au fost suficiente ca să creeze intrigă în mințile adevăraților pasionați de artă. Unii critici literari și-au exprimat deja opinia cu referire la noua carte publicată de Radmila Popovici.

„Mi-au plăcut mult volumele de pînă acum ale Radmilei Popovici, dar parcă niciodată nu am fost atît de tulburat la sfîrșitul lecturii. Vene și artere își intitulează poeta cartea, dar e o poezie scrisă cu tot corpul, cu tot sufletul și cu toată mintea, nu cea cenzurativă, cea de dinainte și de după rațiunea rece. Un fel de „ mon cœur mis à nu” al unei poete foarte sensibile din aspra noastră contemporaneitate. Felicitări, Radmila, aștept să recitesc cartea sculptată pe hîrtie. Sînt și eu o fire senzitivă…”, a spus Liviu Antonesei, poet, critic literar – Iași.

Ca să-ți arătăm o mică parte din identitatea acestei cărți, îți lăsăm mai jos o poezie, dacă ți-a atins coardele sufletului, o să ne spui în comentarii.

între

în viață
e ca la război
cine nu renaște
nu cunoaște
prețul sângelui
gustul dulceag
al primei guri
de țărână

în moarte
e ca la anti-
alegeri fiecare
candidat speră
să fie votat
altcineva

dragostea
e ceva
între

 

Distribuie articolul: