De obicei, tortul Tiramisu este preferatul multora dintre noi. Dar dacă îți placă căpșunele, nu trebuie să ratezi să faci acest desert. Află acum și aici rețeta deliciosul tort, Tiramisu de căpșuni. Este o rețetă simplă și ușor de preparat.
De ce ai nevoie pentru a face tiramisu de căpșuni?
Ingrediente:
  • 100 de grame de căpșuni;
  • 50 grame de zahăr;
  • 10 ml suc de lămâie;
  • 200 ml de cremă;
  • 20 grame de lapte condensat;
  • 5 ml extract de vanilie;
  • 200 grame de brânză mascarpone.
Fursecuri tip chiquilin
  • 5 grame de zahăr glas;
  • 2 grame de praf de căpșuni.
Căpșuni de decorat
Mod de pregătire:
1. Spală căpșunile și îndepărtează partea verde pentru a le amesteca cu 30 grame de zahăr și suc de lămâie într-o oală. Coaceți căpșunile pentru câteva minute la foc mediu. Eliminați din foc și rezervă.
2. Amestecă crema cu zahărul rămas, extractul de vanilie și laptele condensat până când totul este bine integrat. Adaugă brânză mascarpone, și bate din nou până primești o cremă groasă. Adaugă câteva linguri de căpșuni și amestecă.
3. Acoperă baza unei fântâni de sticlă alungită cu prăjituri. Udă-le cu sucul de gătit al căpșunilor și aliniază pereții laterali ai mucegaiului cu jumătăți de căpșuni. Umple mucegaiul cu cremă de brânză mascarpone și netezește suprafața cu o spatulă de silicon.
4. Amestecă zahărul glas cu pudra de căpșuni și presară suprafața tiramisului cu acest preparat. Decorează-ți tiramisu după gust cu câteva căpșuni și câteva frunze de ierburi.

Distribuie articolul: