Șocant și înfricoșător. O fetiță de un an ar fi fost violată de către bunicul său în vârstă de 44 ani. Aceasta a fost lăsată în grija lui de către mama sa, pentru câteva ore. Potrivit unimedia, mama copilei, o femeie de 24 ani a fost cea care a sesizat poliția, iar minora a fost transportată la spitalul raional pentru acordarea ajutorului medical specializat.

Pe acest caz a fost inițiată o cauza penală, persoana bănuită fiind reținută pe un termen de 72 ore. Totodată, Ministra Ala Nemerenco a venit cu reacție, după acest caz.

Așadar,  după ce mama acesteia spusese că la spitalul din Anenii Noi, medicii nu i-ar fi acordat niciun ajutor micii paciente, de asemenea, nici la Institutul Mamei și Copilului, care a decis să o interneze abia marți, 2 august, ministra Sănătății a anunțat că, în urma analizei documentelor prezentate s-a stabilit că asistența medicală a fost acordată micuței cu abateri de la Protocolul „Managementul clinic al cazului de viol”.

Nemerenco a mai precizat într-un mesaj pe Facebook că, s-a ajuns la această concluzie după ce a fost convocat în cadrul ministerului o ședință cu medicii și reprezentanții administrației Centrului de Medicină Legală și Institutului Mamei și Copilului.

„Cu referire la cazul de abuz sexual al fetiței de 1 an și 7 luni – am convocat astăzi la minister o ședință cu medicii și reprezentanții administrației Centrului de Medicină Legală și Institutului Mamei și Copilului. În urma discuției cazului și analizei documentelor prezentate am stabilit că asistența medicală a fost acordată micuței cu abateri de la Protocolul „Managementul clinic al cazului de viol”, a scris Nemerenco.

De asemenea, ministra Sănătății a mai menționat că în data de 3 august, a fost creată o comisie care va efectua o expertiză medicală a cazului dat cu constatările de rigoare.

Distribuie articolul: