Patru persoane din Republica Moldova și un cetățean al României, membrii unei grupări infracționale, cu vârste cuprinse între 21-43 de ani, sunt suspectați de trafic de ființe umane. Aceștia i-au promis unei tinere de 19 ani un loc de muncă într-un salon de frumusețe din România, dar au adus-o la Viena unde am impus-o să presteze servicii sexuale.

Potrivit AGORA.md, în martie 2019, suspecții au traficat o tânără cu vârsta de 19 ani, domiciliată în mun. Chișinău, sub pretextul angajării acesteia la muncă într-un salon de frumusețe din România, în calitate de manichiuristă.

Ulterior, ei au organizat transportarea tinerei în Austria, orașul Viena, unde a fost adăpostită. Ajunsă pe teritoriul Austrei, victima a fost deposedată de pașaport și impusă să presteze servicii sexuale mai multor bărbați. Zilnic, tânăra întreținea relații intime cu circa 3-4 bărbați, iar pentru serviciile prestate îi erau achitate sume de 100-150 euro, bani pe care victima era obligată să-i transmită traficanților.

La 17 aprilie 2019, din cauza unor probleme cu organele de drept, suspecții împreună cu victima au părăsit teritoriul Austriei, revenind în Republica Moldova. Ajunși în țară, bărbații au adus-o la Floreni. Unul dintre complicii suspecților, având cagulă pe cap, a scos victima din automobil și a amenințat-o cu o armă, spunându-i că dacă va povesti despre cele întâmplate în Austria, va avea de suferit ea și familia sa, ulterior victima fiind lăsată în câmp de către făptuitori.

Sursa: AGORA