Cutremur puternic a avut loc miercuri dimineața devreme în apropierea orașului Khost, la sud de capitala Kabul. Potrivit agenției oficiale de presă a țării, un cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade a lovit sud-estul Afganistanului și a ucis cel puțin 255 de persoane. 

Cel puţin 255 de persoane au fost ucise şi alte 155 au fost rănite în districtele Barmala, Ziruk, Naka şi Gayan din provincia Paktika, a anunţat miercuri dimineaţa agenţia de presă Bakhtar din Afganistan. Echipele de salvare au fost transportate cu elicopterul în zonele afectate.

Şocuri puternice şi lungi”, a scris pe site-ul EMSC un martor de la Kabul.  „A fost puternic”, a scris un alt martor din Peshawar, în nord-vestul Pakistanului.

Cutremurul a fost resimţit pe o rază de aproximativ 500 de kilometri de aproximativ 119 milioane de locuitori din Pakistan, Afganistan şi India, a precizat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) într-un mesaj pe Twitter.

Fotografii de pe mass-media afgană și de pe rețelele de socializare au arătat case reduse în moloz.

Au fost raportate decese și în provinciile estice Khost și Nangarhar, a declarat Mohammad Nassim Haqqani, șeful autorității de gestionare a dezastrelor din administrația talibană.

Bakhtar a spus că oficialii locali se tem că numărul morților ar putea crește dacă guvernul central nu va oferi ajutor de urgență.

Sursa: theguardian.com

 

Distribuie articolul: