Odată ce ne confruntăm cu această pandemie, de care tot încercăm să scăpăm, doar că cifrele ne arată că acest lucru nu se va întâmpla foarte curând, mulți dintre noi sunt în căutare de soluții care ar omorî virușii și germenii atât din alimentele pe care le consumăm, dar și de pe lucrurile pe care le utilizăm frecvent. Află că un cuptor cu microunde poate fi aliatul nostru în lupta aceasta dacă îl utilizăm cu precauție, potrivit csid.ro.

Te-ai întrebat vreodată dacă putem distruge virusul prezent pe ambalajele în care este ținută mâncarea folosind cuptorul cu microunde?

Mulți dintre noi folosim cuptoarele cu microunde pentru a încălzi sau prepara mâncarea. În timpul pandemiei de coronavirus, atenția s-a îndreptat către modalitățile eficiente prin care putem îndepărta virusul de pe anumite suprafețe. Din acest motiv, au existat indivizi care s-au întrebat dacă putem distruge virusul prezent pe ambalajele în care este ținută mâncarea, folosind cuptorul cu microunde.

Cuptorul cu microunde poate ucide noul coronavirus?

Cu siguranță ești familiarizat cu faptul că mâncarea trebuie încălzită la o anumită temperatură pentru a ucide germenii care pot produce boli, precum virusuri și bacterii. Multe alimente sunt sigure de consum atunci când sunt încălzite la 74°C. În urma unor studii făcute pentru a stabili temperatura la care virusul SARS-CoV-2, responsabil pentru COVID-19, poate fi distrus, iar cercetătorii au stabilit că o temperatură de 70°C este ideală în acest sens.

Cuptor cu microunde versus COVID-19

Cuptorul cu microunde produce unde radio care sunt transmise la o frecvență specifică. Aceste unde sunt absorbite de moleculele de apă din mâncare, care vibrează rapid, iar această vibrație rapidă produce căldura care încălzește alimentele. Potrivit Centrului de Prevenție și Control al Bolilor (CDC), cuptoarele cu microunde pot fi folosite pentru a dezinfecta anumite materiale, mai ales că virusurile și gemenii pot fi distruși între 60 de secunde și 5 minute.

Timpul total diferă în funcție de tipul de germeni, dar și de puterea și timpul de care cuptorul cu microunde are nevoie pentru a distruge SARS-CoV-2. CDC avertizează însă că aceste cuptoare cu microunde nu încălzesc mâncarea cu o distribuție egală, ceea ce înseamnă că vor exista anumite porțiuni în care germenii nu sunt complet distruși.

Sursa: csid.ro

Foto: Pexels.com

Distribuie articolul: