La doar o zi după nunta Regală a prințului Harry, duminică 20 mai, la Chișinău a avut loc o cununie europeană unde Comisara Europeană pentru Politică Regională, Corina Crețu și soțul ei, Ovidiu Rogoz, au fost nași de cununie.

Tinerii miri, Marian și Alexandrina și-au unit destinele în fața lui Dumnezeu la Catedrala Metropolitană, oficiată de Protoereu Sergiu Cireș. La căsătoria religioasă au fost prezenți părinții tinerilor, rudele acestora dar și cei mai apropiați prieteni.

Alexandrina și Marian sunt doi tineri activi în viața social-politică de la Chișinău și Bruxelles. Povestea acestora a început în 2016 pe când studiau la Colegiul Europei și a evoluat de la o simplă prietenie la una foarte apropiată apoi la o dragoste în care focul pasiunii este bine întreținut de compatibilitatea caracterelor și a obiectivelor comune. Cei doi nu și-au făcut relația publică până-n ziua cununiei.

„A fost cea mai frumoasă zi din viața mea. Totul a fost perfect, exact așa cum mi-am dorit. Sunt o persoană binecuvantată, având cel mai bun soț din lume, cei mai iubitori părinți și cei mai minunați nași. Uneori, visele devin realitate”, a declarat mireasa.

Vezi și: Alexandrina Robu, prima moldoveancă cu funcție de conducere în cea mai mare organizație de tineri antreprenori din Europa

„O viață întreagă îți imaginezi cum va fi acest moment unic când Dumnezeu leagă destinele prin sfânta cununie. Totul de ce-ți dai seama când ajungi în fața altarului este că trăiești cel mai frumos și relevant eveniment din viața ta și că a abia atunci înțelegi cu adevărat ce înseamnă să fii în al nouălea cer”, ne-a dstăinuit mirele.

Proaspeții cununați și-au propus să fie ambasadori culturali ai țării lor, astfel, ei vor organiza o nuntă tradițională moldovenească în luna septembrie a acestui an, pentru a putea arăta oaspeților de peste hotare și în special nașilor, care sunt obiceiurile din Republica Moldova.

Foto: Arhivă personală