Bătrânețea nu ar trebui să fie o povară. Persoanele în vârstă nu ar trebui niciodată să renunțe la ceea ce le place. Un exemplu demn de urmat e gimnasta Johanna Quaas, în vârstă de 97 de ani. În 2012, a primit titlul Guinness World Records pentru Cea mai bătrână gimnastă.

Gimnasta ne demonstrează că vârsta e doar un număr și nu trebuie să stea în calea visurilor. Ea a fost pasionată de gimnastică încă din copilărie. Johanna Quaas locuiește în Germania, dedicându-și viața sportului. În 1934, la abia 9 ani, a participat la prima ei competiție.  Ea își amintește că a început să facă gimnastică la o vârstă fragedă și că părinții ei au învățat-o foarte multe despre acest sport. Ei înșiși nu erau gimnaști și, din moment ce au trebuit să se mute în locuri diferite, ea a trebuit să renunțe la visul ei.

În timp ce și-a petrecut cea mai mare parte a vieții ca antrenoare de gimnastică și jucătoare de handbal, la vârsta de 56 de ani a revenit la gimnastică. În 2015, ea a primit Premiul pentru spirit sportiv  Nadia Comăneci din partea International Gymnastics Hall of Fame.

Numeroasele videoclipuri de pe YouTube ale lui Quaas de la Turnier der Meister, care includeau antrenamentele ei, au devenit virale și au primit milioane de vizualizări în 2012, când avea 86 de ani. Povestea ei a fost relatată de numeroase publicații și posturi de televiziune germane și internaționale. În același an (2012), Guinness World Records a recunoscut-o și a certificat-o cu titlul de cea mai bătrână gimnastă din lume.

Vorbind despre secretul succesului ei, Quaas a declarat că totul ține de dieta ei foarte bine echilibrată și sănătoasă. Ea se asigură că nu mănâncă prea mult sau prea puțin, iar ceea ce este important pentru ea este să mănânce multe verdețuri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Johanna Quaas (@johannaquaas)

Quaas este adesea văzută purtând costumul ei distinctiv de catifea verde  în timp ce execută rutinele dificile la barele paralele. Chiar dacă face gimnastică doar de două ori pe săptămână, aceasta dedică o oră în fiecare zi sportului, de obicei mergând la o plimbare sau la înot. Ea este perfect sănătoasă, iar într-un interviu a declarat:

„Nu am nicio grijă de sănătate. Corpul meu este antrenat până în punctul în care pot face toate aceste exerciții și mișcări în mod confortabil.” Ea și-a încheiat discursul sfătuindu-i pe tineri să găsească un sport care li se potrivește cel mai bine, oricare ar fi acesta, și să se apuce de treabă.

Sursa imagine reprezentativă: ELLE

Distribuie articolul: