A devenit deja o tradiție ca, anual, în luna noiembrie, să fie organizate numeroase manifestări dedicate tinerilor. Asta, pentru că, în a doua duminică a lui noiembrie, este marcată Ziua națională a tineretului, iar pe 17 noiembrie încă din 1941 - Ziua internaționale a studentului.

Cu această ocazie, Senatul Studențesc de la ASEM în parteneriat cu Comunitatea Tinerilor Ambițioși vor organiza o serie de evenimente dedicate Zilei Naționale a Tineretului și Internaționale a Studentului.
În acest sens, pe data de 15-16-17 noiembrie 2017, urmează a fi organizate următoarele evenimente pentru studenţi și nu în ultim rând viitori studenţi.

15 noiembrie: Fii student pentru o zi

Ești elev în clasa a XII-a și arzi de nerăbdare să descoperi studenția? Timp de o zi, liceenii selectați se vor afla la ASEM şi vor “proba” statutul de student al acestei instituții în cadrul mai multor activități.

După o sesiune de team-building (în cadrul căreia tinerii selectați vor face cunoștință), liceenii vor face o excursie prin ASEM (vizitând blocurile de studii, biblioteca, mediateca, muzeul, Incubatorul de afaceri), va avea loc prezentarea unor istorii de succes ale studenților activi. Astfel elevii vor avea oportunitatea să afle din prima sursă „Cum e să fii student la ASEM?”.

IMG_0149

La amiază vor lua prânzul la cantina instituției. Vor urma alte întâlniri şi discuţii motivaţionale, iar într-un final, elevilor li se vor acorda premii pentru cele mai interesante aplicări, dar şi diplome de participare.

Formularul de aplicare poate fi accesat AICI.

16 noiembrie: ASEM Quest 

ASEM Quest este joc alcătuit dintr-o multitudine de sarcini, 8-10 la număr, care fiind rezolvate dezvăluie un anumit loc din ASEM sau chiar din afara instituţiei. Sarcinile sunt formate pe baza unor povestiri, rebusuri, jocuri de cuvinte, codificări, etc.
În urma descifrării acestora și identificării locației de către jucători, sarcinile se divid în două tipuri de sarcini: sarcini de joc și sarcini de căutare. De obicei predomină cele de căutare, în care jucătorii, ajunși la locul indicat, trebuie să găsească un anumit număr de coduri desenate de organizatori și doar îndeplinindu-le corect jucătorii pot avansa la următoarea sarcină.

Jocul este adresat tuturor persoanelor active, cărora lucrul în echipă și punerea minții în mișcare este ceea ce le place, plus cunoașterea ASEM-ului dintr-o cu totul altă latură decât de obicei și obținerea unei doze enorme de adrenalină.

Participanţii trebuie să fie studenţi ai ASEM şi/sau elevi din cadrul Colegiului Naţional al ASEM iar la final aceştia vor primi cadouri și diplome din partea organizatorului Senatul Studenţesc al ASEM.

Pentru a te înregistra independent sau o echipă formată din maxim 6 persoane accesaţi link-ul AICI.

IMG_0147

17 noiembrie: Sky Lanterns Party

Te-ai gândit cum iţi vei petrece Ziua Ta (Studentului)? Senatul Studenţesc al ASEM şi Comunitatea Tinerilor Ambiţioşi te invită și în acest an, vineri data de 17.11.2017, ora 17:30, ASEM, în faţa blocului F la Sky Lanterns Party, ediţia a VI-a, pentru a participa la un concert cu interpreți autohtoni, Dj dar și a lansa împreună lampioane cu ocazia Zilei Studentului!

Pune-ţi dorinţa de a nu avea restanţe şi trimite-o către cer, este sloganul serii. Este bine de știut că se vor distribui și lampioane gratuite în limita stocului disponibil. Cei care vor dori să lanseze mai multe lampioane vor putea veni cu el sau să procure de la eveniment la preț de 15 sau 20 de lei.
Pentru mai multe detalii ne puteți apela la +373 69 330 054 sau la student@ase.md sau info@cta.md

Distribuie articolul: