Ministerul Sănătății anunță că cetățenii vor putea descărca online, începând cu 15 octombrie, Certificatul COVID-19, care include: certificatul de vaccinare, certificatul de testare și certificatul de recuperare.

Modelul acestuia a fost aprobat pe 8 octombrie în cadrul Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP) și va fi emis prin Sistemul Informațional Automatizat „Registrul de evidență al vaccinării împotriva COVID-19”, în baza datelor prezentate de către instituțiile medico-sanitare.

Certificatul digital COVID-19 facilitează libera circulație pe durata pandemiei! Cetățenii Republicii Moldova pot obține certificatul digital COVID-19, accesând portalul www.certificate-covid.gov.md.

Certificatul COVID-19 se eliberează gratuit şi e accesibil în format electronic sau tipărit. Informația e în două limbi – română şi engleză. Validarea identității solicitantului pentru certificatul digital covid se face în baza codului IDNP.

La solicitarea autorităților, certificatul poate fi verificat cu ajutorul unui telefon mobil sau alt dispozitiv cu camera video. De asemenea, la prezentarea Certificatului COVID, cetățenii trebuie să prezinte un act de identitate, o copie sau o fotocopie în format digital a acestuia.

Sursa:

Distribuie articolul: