Deși sunt frecvent asociate cu lipsa somnului, există mai multe cauze care pot duce la apariția pungilor de sub ochi. Este bine să ştii ce soluţii există pentru a le atenua. 

Pe măsură ce îmbătrânim, țesutul și grăsimea de sub ochi pot să se deplaseze, să se lase și să-și piardă volumul, ceea ce duce la apariția pungilor de sub ochi. Unele persoane sunt mai predispuse genetic la această problemă dacă au rude care se confruntă cu aceeași situație.

Alergenii pot declanșa congestie și inflamație de-a lungul sinusurilor, ceea ce poate face ca zona de sub ochi să pară umflată și, uneori, mai întunecată decât pielea înconjurătoare.

Consumul unei diete bogate în sodiu sau deshidratarea pot determina corpul să rețină excesul de lichide, provocând pungi sub ochi, la fel și lipsa somnului.

Infecțiile sau afecțiunile care afectează zona oculară, cum ar fi conjunctivita, blefarita, anumite probleme tiroidiene, pot determina apariţia pungilor de sub ochi.

Castraveţii, soluţie la-ndemână

Una dintre metodele folosite frecvent contra pungilor de sub ochi sunt castraveții. Plasarea feiilor de castravete pe ochii închişi are un efect răcoritor şi hidratant asupra pielii, reduce cearcănele graţie conţinutului de vitamina K, scade inflamaţia şi combate aspectul pufos. Pentru efecte maxime, spală un castravete şi taie 2 felii, pe care le laşi 10 minute la frigider. Apoi, le aplici pe ochi şi laşi să acţioneze 30 de minute. Repetă în fiecare seară.

Distribuie articolul: