Multe mămici își amintesc perfect momentul în care s-au privit pentru prima oară într-o oglindă, după naștere, și dezamăgirea pe care au trăit-o când au avut surpriza să descopere ceva la care nu se gândiseră în perioada sarcinii. Chiar dacă bebelușul se află acum la ele în brațe, burtica a rămas mare, așa cum era pe la 5-6 luni de sarcină. 

Ce este de făcut în această situație?

Antrenoarea de la Fit Mami Mihaela Galbura dezvăluie, care este secretul principal în procesul de recuperare.

„Cum scăpăm de burtică? Sau de unde începem RE-activarea mușchilor abdominali? Mai ales dacă postura nu e corectă și mușchii pelvieni sunt slăbiți? La baza recuperării POSTANATALE, a unei posturi corecte, a unui abdomen plat, a unui corp sănătos stă RESPIRAȚIA.”

Cum respirăm corect?

„Stai confortabil, asigură-te că ai spatele drept, umerii relaxați. Pune mâinile pe partea de jos a coastelor.Când inspiri, imaginează-ți cum aerul trece prin tot corpul, de-a lungul coloanei vertebrale. Deschide ușor cutia toracică, simte cum coastele împing brațele în lateral.În timp ce expiri observă cum se contractă mușchii pelvieni, mușchii abdominali, coastele de jos se apropie iar cutia toracică se lasă în jos.”

Un aspect foarte important este să NU respiri forțat!

Vezi în video cum se execută corect! 

Sursa video: Fit Mami