Probabil te sperie faptul că îți cade părul sau vârfurile îți sunt despicate, iar dacă recent ți-ai vopsit sau decolorat părul, atunci aceasta poate fi problema. Pentru a recăpăta sănătatea și strălucirea firului, ține cont de sfaturile oferite mai jos.

1. Nu te spăla pe cap

Nu te spăla pe cap după ce te-ai decolorat, ci așteaptă în schimb 2-3 zile pentru asta. Această pauză va oferi uleiurilor naturale șansa de a proteja mai bine foliculii de păr.

2. Incearca o masca naturala

În momentul în care te poți spăla, încearcă și o mască de păr pe bază de avocado, ulei de măsline și iaurt. Vei avea nevoie de 1-2 avocado, 1-2 linguri de ulei de măsline și 1/2 cană de iaurt simplu. Adaugă toate ingredientele într-un bol, pasează-le bine și aplică pasta de la vârfuri către rădăcinile firelor de par. Pune o cască de duș de cap (sau o pungă), peste care pune și un prosop încălzit. Lasă masca să acționeze pentru cel puțin o oră. Cu ajutorul acestui truc, vei reda sănătatea părului și vei stimula producția de uleiuri naturale.

3. Foloseste produse hrănitoare de păr

În principiu, poți folosi orice produs cosmetic pentru păr care se lasă pe firul de păr între 2 și 5 minute. Încearcă să găsești șamponul și balsamul, perfecte pentru textura părului tău sau întreabă un profesionist ce îți poate recomanda.

4. Aruncă peria și folosește un pieptene cu dinții rari

Folosește un pieptene cu dinții rari pentru a-ți pieptăna părul ud. Acesta este momentul în care se rup cele mai multe fire de păr, iar acest tip de pieptene reduce firele pierdute cu mai mult de 50%. De asemenea, este bine să reduci interacțiunile pe care le aveai cu uscătorul de păr, placa, ondulatorul sau orice alte instrumente ce îți usucă podoaba capilară.

Sunt câteva sfaturi simple, darîn timp vei observa că funcționează.

Sursa: Voxbiz.ro