Matcha și colagenul sunt două dintre cele mai populare opțiuni de alimente sănătoase la care oamenii apelează pentru detoxifierea organismului. Aceste elemente aduc, de asemenea, o serie de alte beneficii pentru sănătate. ambele sunt o sursă bogată de antioxidanți și au, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii.

Proprietățile oferite de pudra de colagen și pudra de matcha

În ceea ce privește producția de colagen, pe măsură ce îmbătrânim sau când ne recuperăm după ce am suferit leziuni, este esențial să ne refacem rezervele de colagen pentru a ne ajuta corpul să rămână sănătos. Matcha este un tip de ceai verde care este cultivat în Japonia. Este făcut din frunze de ceai crescute la umbră, care sunt uscate și apoi măcinate într-o pulbere. Aceasta are o concentrație mare de compuși vegetali, despre care s-a descoperit că au efecte antioxidante pentru organism, în special pentru creier și alte părți ale sistemului nervos.

Colagenul este o proteină care se regăsește în mod natural în corpul uman, în piele, articulații, oase, dinți și gingii. Aceasta molecula poate fi împărțită în cel puțin 20 de componente diferite ce ajută la repararea și menținerea structurii țesuturilor vitale din organism. De asemenea, colagenul este util și în curele de detoxifiere organism. Sprijinul oferit de colagen se pierde în mod natural odată cu vârsta, dar poate fi redus și de radiațiile UV, fumat și alți factori.

Pudra de matcha a fost utilizată și ca medicament tradițional. Acum este folosită ca supliment în întreaga lume și este cunoscută că are mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv în detoxifiere. Se crede că aminoacidul L-teanină din matcha ajută la reducerea stresului și promovează relaxarea prin stimularea undelor alfa din creier. Matcha conține, de asemenea, cofeină, care a fost asociată cu îmbunătățirea funcției creierului, scăderea tensiunii arteriale și reducerea riscului de boli de inimă, conform unor studiil. Cu toate acestea, cantitatea de cofeină este mai scăzută decât alte tipuri de ceaiuri, de aceea match se poate consuma sub formă de ceai, chiar și înainte de culcare.

Matcha are o culoare vibrantă, ceea ce înseamnă că este încărcată cu clorofilă dătătoare de viață. Acest lucru face ca matcha să fie un detoxifiant natural pentru corpul tău. Este, de asemenea, bogată în aminoacizi și antioxidanți, aceștia din urmă fiind cunosscuți drept elixirul tinereții.

Atât matcha, cât și colagenul se recomandă a fi introduse în dieta zilnică, iar asta datorită numeroaselor proprietăți benefice pe care le oferă. Sub formă de ceai sau adăugată în mâncare, bături, matcha își păstrează calitățile.

Distribuie articolul: