Cu siguranță în fiecare anotimp îți propui să slăbești, dar parcă primăvara reușești mai ușor să faci asta. Cu o savoare aparte, verdețurile de primăvară te îmbie să gătești meniuri rapide, dar mai ales nutritive, excelente pentru a mai “topi” câțiva centimetri în talie.

Acestea pot fi consumate și în cantități mai mari pentru că nu conțin multe calorii. În plus, ele oferă un aport corespunzător de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți care te vor ajuta să te simți plină de vitalitate pe tot parcursul zilei. Stevia, leurda, untișorul, loboda, urzicile, spanacul, ceapa verde și usturoiul verde au proprietăți antioxidante și consumate pe o perioadă mai lungă cresc rezistența organismului în fața afecțiunilor de sezon.

Îți propunem un regim care te va ajuta să slăbești un kilogram și jumătate într-o săptămână. Conține mai multe feluri de salate, ciorbe și piureuri din verdețuri pe care le vei mânca de fiecare dată cu plăcere. Gătirea lor nu necesită mult timp și nu este complicată.

Luni

Mic dejun

Un castron cu ayran sau chefir, 2 linguri de fulgi de ovăz, o ceașcă de ceai neîndulcit de flori de soc

Prânz

O farfurie cu piure de spanac, un ou fiert moale și o felie de pâine neagră (integrală de secară, graham sau cu semințe)

Cina

150 g pește la cuptor cu 100 g mix de legume la grătar (dovlecel, cartof dulce, broccoli) și o salată preparată din leurdă, morcov rasși salată verde cu ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare și piper după gust.

Marți

Mic dejun

Un pahar cu smoothie preparat dintr-o banană și câte 3-4 sâmburi de migdale, caju sau fistic, lapte vegetal; 2 felii de pâine integrală prăjită cu o felie de șuncă și frunze de salată verde; o cafea neîndulcită.

Prânz

200 g piept de pui fript la tigaie cu puțin ulei de măsline, 100 g conopidă sotată în ulei de măsline și o salată de verdețuri din ceapă, spanac, ceapă verde, salată verde și ridichiș

Cina

un bol cu ciorbă de lobodă/stevie (rețete diverse pe net)

Miercuri

Mic dejun

O ceașcă de ceai de fenicul, două felii de pâine din făină integrală cu 2 felii de șuncă de curcan și frunze de leurdă

Prânz

150 g mușchi de vită la grătar, un cartof copt și 200 g piure de urzici

Cina

Un bol cu ciorbă de lobodă/stevie și două galete de orez expandat sau o felie de pâine neagră

Joi

Mic dejun

O ceașcă cu ceai verde neîndulcit, un ou fiert cu o felie de pâine neagră, un măr, un grapefruit sau o banană

Prânz

Un bol cu ciorbă de stevie, cu o felie de pâine neagră și ceapă verde

Cina

200 g carne de curcan la cuptor și o salată de verdețuri (spanac, leurdă, salată verde, ceapă verde, ridichi)

Vineri

Mic dejun

Un pahar cu suc de portocale, 2 biscuiți cu cereale, o felie de telemea degresată cu o felie de pâine integrală

Prânz

200 g piept de pui, 150 g orez brun fiert cu sare și piper și piure de spanac/urzici

Cina

Un bol cu ciorbă de untișor și o felie de pâine integrală prăjită

Sâmbătă

Mic dejun

Un bol cu lapte de vacă/lapte vegetal de migdale/ovăz/fistic și 3 linguri de muesli, o felie de pâine neagră cu brânză de vaci degresată și un ardei gras roșu

Prânz

O salată de ceapă verde, ridichi, untișor și spanac cu oțet balsamic și ulei de măsline, 200 g piept de pui la gratar și o felie de pâine de secară

Cina

200 g pește la grătar cu piure de spanac sau urzici

Duminică

Mic dejun

O ceașcă de cafea neîndulcită, 200 g iaurt degresat cu 2 linguri de fulgi de cereale integrale neîndulcite, un fruct la alegere

Prânz

200 g piept de pui la grătar, 100 g orez fiert, salată de leurdă, morcov ras și salată verde cu zeamă de lămâie și ulei de măsline

Cina

200 g mușchi de vită la cuptor, 200 g piure de spanac

Iată cât de nutritive sunt verdețurile de primăvară!

Urzicile sunt bogate în substanțe care stimulează arderea grăsimilor și ajută la eliminarea toxinelor din corp.

Loboda este bogată în vitamina C, un antioxidant redutabil care ajută la menținerea elasticității țesuturilor, crește imunitatea organismului și echilibrează nivelul de colesterol din sânge.

Leurda conține adenozină, o substanță care ajuta la normalizarea nivelului de grăsimi “rele” din organism. Mai mult, leurda previne balonarea și constipația.

Stevia normalizează apetitul și reglează glicemia, oferă vitalitate și protejează sistemul circulator.

Spanacul este un aliment bogat în minerale și vitamine, oferă vigoare organismului, crește acuitatea vizuală și sporește și puterea de concentrare datorită luteinei, o substanță care are puternice efecte regeneratoare.

Salata verde și untișorul conțin aminoacizi care oferă energie și substanțe care reglează digestia și ajută la eliminarea toxinelor din corp.

Sursa: andreearaicu.ro

Distribuie articolul: