Avocado a ajuns pe lista scurtă în ceea ce privește preferințele oamenilor la alimente. Acesta aduce multe beneficii organismului uman și este recomandat de specialiști în diete.

Bethany Ugarte, fondatoarea blogului de nutritie Lilispper, folosește un truc de mulți ani. Poate că știai deja că poți pune la congelator avocado pisat, într-o tavă pentru cuburi de gheață, dar se pare ca un avocado copt poate fi congelat cu succes și întreg.

Prin intermediul unui filmuleț postat pe Intragram, Bethany arată cât de folositoare poate fi această metodă banală. După ce lasă apa caldă să curgă peste un avocado care a fost congelat timp de două luni, și apoi îl lasă să se dezghețe pe blatul din bucătărie, Bethany taie fructul perfect copt, care arată exact ca unul proaspăt.

 

Pare că beneficiile fructului de avocado au fost descoperite în ultimii ani, de când se vorbește tot mai mult despre asta, dar cercetările arheologice arată altceva, și anume că avocado era cunoscut de azteci.

Descoperit mai târziu de către restul lumii, avocado a devenit preferatul nutriționiștilor, care știu bine ce vorbesc atunci când îl recomandă: acest fruct, utilizat în salate, sandviciuri sau pentru a prepara guacamole, dar și la obținerea uleiului pentru gătit, a produselor cosmetice și a săpunurilor naturale, este bogat în proteine, grăsimi sănătoase (mononesaturate), potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier și vitaminele A, C, E, K, B1, B2, B3, B6.

Distribuie articolul: