Îmbătrânirea prematură a pielii poate fi întârziată. Un lucru important de știut este că nu doar genele sunt „de vină” pentru modul în care arătăm. O grijă deosebită, un ritual zilnic pe care să-l urmezi poate face minuni.

Pielea ar trebui să fie pe lista priorităților fiecareia dintre noi atunci când vine vorba de îngrijire deoarece, fără să ne dăm seama, o supunem zilnic la factori agresivi, dăunatori. Poluarea, soarele, alimentația, produsele cosmetice folosite, toate afecteaza pielea.

Citește și: 3 trucuri de frumusețe care le ajută pe vedete să arate bine mereu

Iată câteva trucuri pentru îngrijirea pielii și întârzierea îmbătrânirii.

Atenție la alimentație

Alimentația este un factor extrem de important pentru sănătatea pielii. O dietă echilibrată, în care includem și anumite produse alimentare pot face diferența între o piele sănătoasă și o piele uscată și îmbătrânită.

  • Încearcă să consumi săptămânal alimente bogate în biotină, precum nuci, soia, avocado, ouă sau legume, care sunt esențiale pentru metabolizarea grăsimilor.
  • Pentru a menține elasticitatea și culoarea rozalie a pielii consumă produse bogate în Omega 3, precum somon.
  • Pentru a face pielea cât mai rezistentă factorilor externi este indicat să consumi ceai verde și rodii: acestea conțin anumite substanțe care stimulează producerea de elastina și colagen, esențiale pentru sănătatea pielii.

Somnul si exercitiile fizice

Poti avea grijă de pielea ta dormind atât cât trebuie, în jur de 7 – 8 ore zilnic și făcând sport. Aceste două activități stimulează producerea hormonului de creștere. Astfel cantitatea de colagen produsă de corp se va mări, iar pielea îți va menține fermitatea și elasticitatea pentru mai mult timp.

Sursa: Andreearaicu.ro

Vezi și: 8 factori care ajută la subțierea taliei

Distribuie articolul: