Niciun sezon de toamnă-iarnă nu este complet fără pulovere confortabile, cardigane și rochii tricotate. Vă vom spune cum să aveți grijă în mod corespunzător de lucrurile din lână, pentru a nu le deteriora și a le menține într-un aspect perfect. 

Odată cu debutul sezonului rece, tricotajele devin baza garderobei noastre. Mai ales lucrurile din lână, care ne încălzesc perfect la temperaturile reci și, în același timp, sunt elegante. Desigur că fiecare tip de lână are propriile metode de îngrijire, care sunt importante pentru ca materialul să nu se așeze. Iată câteva sfaturi pentru a prelungi viața articolelor de lână.

Cum spălăm articolele din lână

Lâna trebuie spălată manual la temperatura de 30 °. Dacă apare o pată pe haine, o puteți spăla ușor și apoi puneți lucrul înapoi în apă. Acest lucru va împiedica destrămarea fibrelor. Pentru spălare, trebuie să utilizați produse speciale.

Cum le uscăm

Un factor important în păstrarea articolelor din lână este metoda de uscare. După spălare, așezați obiectul pe o suprafață plană. Puteți folosi un prosop pentru a absorbi excesul de umiditate sau puteți folosi o plasă specială pentru tricotaje. Astfel, articolul vestimentar își păstrează aspectul prezentabil mult mai mult timp.

Cum le călcăm

Cel mai bine este să nu atingeți țesătura cu fierul de călcat, pentru a nu o arde sau deteriora. Folosiți în schimb aburii. Apropo, acesta este folosit și în producția de îmbrăcăminte din lână naturală. Acest lucru va ajuta la prevenirea deteriorării fibrelor.

Cum le păstrăm

Uneori ne gândim că lucrurile de pe umerașe își păstrează forma și frumusețea mai mult timp. În acest caz, este un stereotip. Îmbrăcămintea din lână (în special lână merino), care este moale și delicată, i se recomandă păstrarea pliată, astfel încât țesătura să nu se întindă sau să-și schimbe forma.

Cum le readucem la viață

Țesăturile din lână naturală își pot pierde aspectul în timp. Acesta este un proces natural și nu trebuie să fim surprinse, chiar dacă am achiziționat un articol de la un magazin de lux. În astfel de cazuri, pur și simplu trebuie să utilizăm dispozitivul special de îndepărtare a scamei – este rapid, sigur și convenabil.

Sursă: marieclaire.ru