Astăzi poți face o mulțime de lucruri cu un telefon mobil. Diferite aplicații sunt la îndemână și îți economisesc timp prețios, în diferite situații. Cu toate acestea, smartphone-ul tău preferat are multe caracteristici pe care încă nu le-ai descoperit.

Restartează-ți telefonul de trei ori pe săptămână

Telefonul tău nu poate funcționa tot timpul la capacitate maximă. Ca să-l faci să ruleze la parametri maximi, oprește-l și repornește-l de trei ori pe săptămână. Astfel vei forța aplicațiile să repornească, iar telefonul va funcționa mai bine.

Cum să îmbunătățești sunetul când filmezi cu telefonul

E simplu: acoperă microfonul. Dacă-l acoperi, sunetul ambiental va fi redus, iar sunetul direct, produs în preajma telefonului, va fi mai curat. Este de ajuns să pui un deget peste microfon când filmezi și vei avea o înregistrare video cu un sunet mai clar.

Dezactivează opțiunea de autorotire

Ar trebui să menții activă funcția de autorotire doar când ai nevoie de ea. Dacă este pornită, aceasta folosește un senzor special, accelerometrul, care contribuie la consumarea bateriei.

Evită folosirea telefonului când e la încărcat

Cablurile scurte de încărcare nu sunt atât de scurte ca să ne enerveze. Nu, sunt așa ca să ne descurajeze să folosim telefoanele cât timp sunt puse la încărcat, pentru că utilizarea lor nu este bună pentru durata de viață a bateriei.

Ochelari de soare pe post de filtru foto

E o idee neobișnuită, dar merită s-o încerci – vei avea o surpriză! Dacă lumina din imagine este prea puternică, îndreaptă-l cu camera foto spre lentina ochelarilor de soare. Astfel, strălucirea va fi redusă și detaliile vor fi îmbunătățite, iar imaginile vor fi mai bune.

Amplifică-ți sunetul de alarmă

Dacă te temi că vei dormi buștean iar telefonul se află prea departe și nu vei auzi alarma, probabil și pentru că sunetul ei nu este suficient de puternic, soluția cea mai simplă e să pui mobilul într-un vas din sticlă. Astfel, sunetul produs va fi mai puternic.

Ține apăsat butonul camerei foto pentru a poza în rafală

Probabil că mulți cunosc și folosesc această opțiune. „Continuous shot” îți permite să faci până la 20 de poze pe secundă, în funcție de modelul telefonului.

Dacă parchezi mașina într-un loc nou, pozează un reper

Oameni suntem cu toții și mai uităm și noi. Cui nu i s-a întâmplat să nu-și amintească unde și-a lăsat mașina? Așa că dacă ajungi într-un loc nou, e bine să pozezi un reper care să-ți amintească mai târziu unde ai parcat.

Sursa: Bright Side

Distribuie articolul: