Evenimentul „Cum să fii o femeie modernă” a fost planificat și organizat de ea.md pentru a ajuta femeile determinate să-și redescopere resursele interioare, într-o discuție deschisă și informativă cu psihologa Lilia Dubița.

Chiar în debutul evenimentului, psihologa a subliniat că femeia zilei de azi are nevoie să se adapteze rapid la schimbările sociale, îmbrățișând noile valori: cele ale unei femei moderne! Or, noi, femeile, nu mai avem de ce să mai purtăm în inimi tot ce apăsa pe sufletele bunicilor noastre, ori toate traumele mamelor noastre. Lilia Dubița este, așadar, de părere că din trecut ar fi cazul să preluăm ceea ce e mai valoros: menținerea relațiilor calde în familie, dar și a tradițiilor frumoase, ce ne onorează.

În continuare, psihologa a făcut trecerea la următorul subiect de discuție despre multiplele roluri pe care le avem de îndelinit zi de zi în viața noastră.

Așadar, femeia modernă este aceea care îmbină patru categorii de roluri de bază:

  1. Rolul de lady – femeia activă, care știe despre sine: ce îi place și ce nu; cea care-și desfășoară activitatea de zi cu zi cu interes și dăruire; are un hobby sau un job interesant, prin care se manifestă și exprimă. O lady este o femeie activă social, ce contactează, cu succes, cu mulți oameni. Pentru o lady împlinită, sunt cruciale planificarea activităților și comunicarea eficientă. Acestea se învață practicând.
  2. Rolul de fetiță (femeie sensibilă) – acest rol este bine să fie activat mai ales în momentele în care îi dă voie partenerului să o ajute: își permite să ceară, să nu facă totul singură, ci să beneficieze de asistență. În acest rol, este bine să își exprime într-un mod autentic emoțiile: atât pe cele negative, cât și pe cele pozitive. Esențial este ca ambele categorii de emoții să fie exprimate într-un mod rezervat, fără pretenții, fără critică, dar cu obiectivul clar de a găsi o soluție avantajoasă pentru ambele părți.
  3. Rolul unei femei senzuale (de amantă) – este rolul de care femeia are nevoie pentru a se simți frumoasă, acela în care știe să aibă grijă de sine, pentru a fi în armonie cu propria ființă și propriul corp. Acesta este, în mare parte, activat atunci când o femeie este într-o relație amoroasă și pune accent pe intimitate, și dinamică frumoasă în cuplu. Se pune accent, în acest rol, pe timpul de calitate petrecut împreună, comunicarea bună și momentele romantice din viața în pereche.
  4. Rolul de mamă – acesta nu se activează neapărat doar atunci când suntem mame, ci și atunci când noi ne dăm voie să fim alături de el, de partenerul nostru, când are nevoie de suport (emoțional sau fizic), dar și atunci când oferim grijă și atenție celor din jur.

În continuare, s-au discutat pe larg și câteva tehnici de comunicare eficientă, cum ar fi:

  • Tehnica Tuc Tuc – aceasta indică respectarea limitelor personale în comunicare. Fiecare dintre noi are niște limite personale și este indicat să ni le formulăm, și să le impunem. Această tehnică spune că atunci când vrei să comunici ceva, ar fi bine să te exprimi cu tact, respectând limitele personale ale celui cu care interacționezi.
  • Tehnica gâtului – se folosește în comunicare atunci când faci sugestii, oferind câte două variante, pentru a găsi mai ușor soluții de compromis.

Așadar, duminica trecută la EA.md au fost două ore de eveniment în care fetele au avut parte de informații utile, au povestit deschis despre trăiri și emoții personale, și au cerut sfaturi calificate.

Aducem mulțumiri speciale partenerilor:

  • Vinăria Château Vartely Winerycei care vă propun o serie nouă de vinuri unice de colecție TOTEM. Aveți ocazia de a savura cinci vinuri cu aromă extraordinară!
  • Herb.md – Locul unde găsiți cosmetică coreeană, suplimente alimentare și dulciuri organice.

Vă așteptăm la următorul offline EA.md, urmăriți Facebook-ul nostru pentru detalii!

Distribuie articolul: