Da, este posibil să fii fericit. Fără depresie, anxietate, frică și alte stări negative. Într-adevăr, fericirea arată diferit pentru fiecare dintre noi. Pentru tine, fericirea poate însemna să fii în pace cu tine însuți au să ai un cerc de prieteni care te acceptă necondiționat, sau libertatea de a-ți urmări cele mai profunde vise. Indiferent de versiunea ta despre adevărata fericire, a trăi o viață mai fericită și mai mulțumită înseamnă practic același lucru pentru toți.

Să știi că câteva obiceiuri de ale tale zilnice te pot ajuta să ajungi să ai o astfel de viață.

Foto: dreamstime

Obiceiurile contează și desigur ele sunt și profund înrădăcinate. De aceea, oare de ce să nu lucrezi asupra lor, pentru a avea cât mai multe obiceiuri pozitive în rutina ta?

Deci, iată ce obiceiuri zilnice ar trebui să le faci cel mai des pentru a te simți mai bine:

Zâmbește

Ai tendința să zâmbești când ești fericit nu-i ața? Dar de fapt zâmbetul ne poate ridica buna dispoziție și atunci când suntem triști. Zâmbim pentru că suntem fericiți, iar zâmbetul face ca creierul să ne elibereze de probleme, ceea ce ne face mult mai fericiți. Totuși, acest lucru nu înseamnă că trebuie să mergi cu un zâmbet fals tencuit pe față tot timpul. Dar data viitoare când te simți defavorizat/ă, zâmbește și vezi ce se întâmplă. Sau încearcă să începi fiecare dimineață zâmbind în oglindă.

Exerciții

Exercițiile nu sunt doar pentru corpul tău. Exercițiile fizice regulate pot ajuta la reducerea stresului, a sentimentelor de anxietate și a simptomelor depresiei , în timp ce crește stima de sine și fericirea. Chiar și o cantitate mică de activitate fizică poate face diferența. Șmecheria este să nu exagerezi. Dacă te arunci brusc într-o rutină obositoare, probabil că vei ajunge doar frustrat/ă. I-a în considerare aceste exerciții pentru început:

  • Fă o plimbare prin bloc în fiecare seară după cină.
  • Înscrie-te la o clasă pentru începători de yoga sau tai chi.
  • Începe ziua cu 5 minute de întindere.

Dormi mult

Indiferent cât de mult ne îndreaptă societatea modernă către mai puțin somn, știm că întotdeauna trebuie să avem un somn adecvat. Majoritatea adulților au nevoie de aproximativ 7 sau 8 ore de somn în fiecare noapte. Dacă te trezești că te lupți cu nevoia de a dormi în timpul zilei sau dacă simți în general că te afli în ceață, corpul tău s-ar putea să-ți spună că are nevoie de mai multă odihnă, ceea ce înseamnă că trebuie să dormi mai mult.

Fii recunoscător

Simplul fapt de a fi recunoscător îți poate stimula starea de spirit. De exemplu, un studiu a constatat că exersarea recunoștinței poate avea un impact semnificativ asupra sentimentelor de speranță și fericire. Începe fiecare zi prin a fi mulțumit de un lucru pentru care ești recunoscător. Poți face acest lucru în timp ce te speli pe dinți sau doar aștepți ca alarma amânată să se declanșeze. Pe măsură ce îți trece ziua, încearcă să fii atent la lucrurile plăcute din viața ta. Pot fi lucruri mari, cum ar fi să știi că cineva te iubește sau să obții o promovare binemeritată. Dar pot fi și lucruri mărunte, cum ar fi acel coleg de muncă care ți-a oferit o ceașcă de cafea sau vecinul care te-a salutat. Cu puțină practică, poți chiar să devii mai conștient de toate lucrurile pozitive din jurul tău.

Fă un compliment

Cercetările arată că efectuarea de acte de bunătate te poate ajuta să te simți mai mulțumit și mai fericit. A oferi un compliment sincer este o modalitate rapidă și ușoară de a înveseli ziua cuiva, în timp ce dai un impuls propriei fericiri. Atrage privirea persoanei și spune-i cu un zâmbet pe față un compliment, astfel încât să știe că vorbești serios. S-ar putea să fii surprins de cât de bine te vei simți mai apoi. Dacă vrei să oferi cuiva un compliment pentru aspectul său fizic, asigură-te că o faci într-un mod respectuos.

Respiră adânc

Ești încordat, umerii tăi sunt strânși și simți că ai putea „pierde” controlul? Da, cu toții cunoaștem acest sentiment. Instinctul îți poate spune să respiri lung și adânc pentru a te calma.Să știi că acel instinct este unul bun și într-adevăr te va ajuta. Potrivit Harvard Health , exercițiile de respirație profundă pot ajuta la reducerea stresului.

Ține un jurnal

Un jurnal este o modalitate bună de a-ți organiza gândurile, de a analiza sentimentele și de a-ți face planuri. Și nu trebuie să fii un geniu literar sau să scrii volume pentru a reuși.

Fii alături de prieteni

Oamenii sunt ființe sociale, iar a avea prieteni apropiați ne poate face mai fericiți. Programează o întâlnire pentru a te întâlni sau pur și simplu pentru a avea o conversație lungă prin telefon cu cineva dintre prietenii tăi. Compania nu trebuie să se limiteze doar la oameni, pentru că animalele de companie pot oferi beneficii similare.

Planifică săptămâna

Încearcă să te așezi la sfârșitul fiecărei săptămâni și să faci o listă de bază pentru săptămâna următoare.

Renunță la telefon

Oprește toate componentele electronice și punele deoparte timp de cel puțin o oră o dată pe săptămână. Vor fi acolo pentru tine mai târziu. Dacă tot le vrei, asta este.
Fii fericit!

Distribuie articolul: