A fi mereu în pas cu moda nu este una dintre cele mai ușoare competiții, iar să reziști și să-ți spui „stop” în timpul marelor reduceri e și mai dificil. În timp ce achizițiile de care într-adevăr ai nevoie sunt o investiție inteligentă, cumpărăturile pe care le faci în mod inconștient nu fac decât să-ți genereze o bucurie trecătoare. Cum să eviți cumpărăturile din impuls și să începi a face shopping inteligent? Începe prin a respecta câteva reguli simple. 

Cumpără doar ceea de ce ai cu adevărat nevoie

Prima regulă a cumpărăturilor inteligente este să te focusezi doar pe ceea de ce ai nevoie cu adevărat. Astfel, înainte de a merge la magazin acordă-ți timp pentru a realiza o listă cu cele necesare. De exemplu dacă mergi la shopping pentru a-ți reînnoi garderoba, fă mai întâi un „audit” al hainelor pe care le ai deja. Ai nevoie de un alt tricou sau de o altă pereche de adidași? Cu ce ​​le vei asorta? Dacă nu există niciun dubiu cu privire la necesitatea unui lucru, atunci, când ești la magazin nu te lăsa pradă numeroaselor opțiuni. Orientează-ți atenția spre identificarea acestui lucuru anume.  Nu uita, cel mai optimal este să-ți construiești o garderoba de bază: clasicul te va servi sigur mai mult de un sezon.

Ce stofe merită cu adevărat atenția ta?

Este important de reținut că producția țesăturilor artificiale se bazează pe petrol și gaze, acestea fiind resurse naturale neregenerabile. În plus, astfel de țesături nu permit circulația aerului, se electrifică ușor, pot provoca alergii și se reciclează foarte greu. Din păcate, chiar și țesăturile naturale nu sunt întotdeauna prietenoase cu mediul. Bumbacul este campion la cantitatea de pesticide și cantitatea de apă utilizată pentru producerea acestuia. Cel mai bine este să alegi haine din bumbac organic, in, cânepă sau urzică. Fabricile ce se ocupă de reciclarea materialelor acceptă cu ușurință țesăturile naturale, iar materialele cu un grad sporit de absorbție sunt deosebit de apreciate.

Ia în calcul piețele și magazinele unde se comercializează haine la mâna a doua

Nu mereu hainele din mass-market sunt cele mai calitative, adesea calitatea acestora lasă de dorit. O haină de brand poate fi scumpă. Astfel, soluția optimală se ascunde în piețele/magazinele second-hand. Acum câțiva ani, a purta haine de la second era considerat un tabu, totuși lucurile se schimbă. Nu mai este o rușine să porți sau chiar să promovezi cumpăratul hainelor la mâna a doua. Mai mult, anume acolo poți găsi uneori adevărate comori ale modei – haine din colecții limitate și piese vintage valoroase.

Ceea ce trebuie să reții este că a cumpăra haine de mâna a doua nu este deloc o chestie de care să-ți fie rușine. Acum, chiar și vedetele mondiale precum Madonna, Robert Pattinson, Winona Ryder, Julia Roberts, Kate Moss nu se sfiesc să cumpere articole care au fost purtate, dar sunt de calitate. Nu este nimic rău în a avea un comportament grijuliu față de planetă și în a apela la soluții inteligente.

Utilizează serviciile de închiriere

Dacă ai un eveniment mai special și ai nevoie de o ținută corespunzătoare, nu este deloc necesar să investești sume exagerate pentru a cumpăra acea ținută. E suficient să o iei la chirie. Multe magazine cu ținute de gală includ și opțiunea de închiriere. Principiul chiriilor este simplu – clientul alege o ținută, o închiriază, o „plimbă”, apoi o returnează.

Tu câte dintre regulile de mai sus ești gata să le implimentezi? Lasă-ne un răspuns în comentarii :))

Distribuie articolul: