O mâncare pufoasă şi fără multe calorii. Norişorii de ouă se prepară foarte rapid şi au ajuns să facă o adevărată senzaţie printre gurmanzi.

Norişorii de ouă au cucerit toate gospodinele şi tot mai mulţi internauţi postează cu mândrie tentativele lor de a obţine această reţetă. Ca să faci norişorii de ouă ai nevoie de puţină răbdare, iar dacă vrei să aduci nota ta personală poţi să adaugi alte ingrediente care se numără printre favoritele tale.  Ouăle îţi permit să faci o mulţime de combinaţii pentru a obţine o mâncare exact pe gustul tău.

Like eating a cloud… light, fluffy and soft #CloudEggs ☁️🍳 Here’s how to make the latest #foodtrend: Preheat oven to 450F and line a baking sheet with parchment paper. Separate egg whites from the yolk into different bowls. Whisk the whites until stiff peaks form, you’ll want stiff peaks so the ‘clouds’ hold its shape while baking. Spoon the egg whites onto the baking sheet into the shape of a nest making an indent in the center to hold the yolk later on. Bake the clouds for 2 minutes and remove. Gently spoon 1 yolk into each cloud and bake another 3-4 minutes depending on your desired yolk preference. This simple dish can be added on top of toast or eaten alone. For added flavour, you can add a little grated cheese or herbs and fold into the egg whites. Enjoy and have a great Monday everyone 😋 #healthybreakfast #eggsinacloud #eggs

O postare distribuită de Margaret Lee R.Ac B.Sc RHN (@nutriacure) pe

Cum să faci norişori de ouă?

Pentru a obţine acest preparat aspectuos trebuie să separi albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile trebuie mixate bine, exact cum ai proceda pentru a face bezea, după care poţi să adaugi bucăţi de şuncă, ceapă verde, ardei, cascaval ras sau orice alt ingredient preferat.
Pune câte o lingură din spuma de albuşuri într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, făcând o adâncitură în mijloc unde vei pune gălbenuşul. Se asezonează cu sare şi piper proaspăt măcinat şi se introduce tava la cuptorul încins în prealabil la 230 de grade Celsius. Se lasă timp de 5-7 minute, astfel încât gălbenuşul să rămână moale.

norisori-de-oua1

Se serveşte pe pâine prăjită sau crackerşi din secară, alături de felii de avocado, ardei roşu, rucola sau somon afumat. Norişorii de ouă constituie un mic dejun hrănitor sau un brunch perfect pentru zilele libere în care ai chef să te răsfeţi cu ceva bun.

Sursa: eva.ro, instagram.com

Distribuie articolul: