Există părerea că locuința noastră e ca un burete ce absoarbe tot felul de energii emise, atât negative cât și pozitive. Specialiștii Feng Shui sunt de părere că energiile negative se acumulează în locurile întunecate, ferite, gen colțurile camerelor.

Ce putem face ca să avem o locuință în care domnește numai energia pozitivă și se respiră liber? Iată câteva trucuri ce te pot ajuta.

Începe cu holul locuinței tale. Holul este prima cameră în care intri după ce pășești pragul casei, deci ai grijă să fie larg, luminos și curat. Nu supraîncărca holul cu elemente de decor, mobilă sau obiecte inutile, lasă mai mult spațiu liber.

Alege ca sursă de lumină lumina naturală a soarelui. O casă inundată în lumină emană pozitivism, calm, căldură. Respectiv, optează pentru draperii și perdele din țesături ușoare, nu acoperi ferestrele mai mult decât e cazul și, dacă pe viitor îți cumperi casă, alege una cu ferestre mari.

Pune accent pe decorul minimalist. Multitudinea de obiecte care adună praf nu sunt tocmai cea mai inspirată alegere. Lasă mult loc liber, ca energia să aibă loc pentru a circula liber. Aglomerarea de mobilier și decorațiuni scade nivelul de energie pozitivă, dar e și neplăcut să locuiești într-un spațiu îmbâcsit.

Aruncă florile uscate, obiectele stricate, vesela ciobită și textilele deteriorate. Plantele vii și lucrurile funcționale mereu bucură ochiul, dar mai există și explicația precum că florile uscate sau artificiale afectează circulația energiei pozitive Chi, care e responsabilă de starea de bine, armonia și echilibrul din casă.

Arde plante mirositoare sau tămâie. Înafară de aroma plăcută, fumul de salvie albă sau tămâie este foarte benefic pentru a alunga stările depresive, apăsătoare. Când arzi tămâia poți spune în sinea ta afirmații despre recunoștința pe care o simți pentru liniștea, armonia și sănătatea ce domnește în casa ta.

Montează o fântână decorativă sau pune un acvarium cu pești în cameră. Efectul liniștitor al apei este foarte benefic asupra sistemului nervos. Unde mai pui că fântâna decorativă este un simbol legat de practicile Feng Shui.

Aromatizează-ți locuința. Folosește lumânări parfumate și aprinde-le ori de câte ori vă așezați la masă cu familia sau petreceți timpul în living, căci se spune că flacăra mistuie energia negativă din casă. Poți de asemenea folosi o lampă sau difuzor cu uleiuri esențiale gen salvie, mentă, busuioc. Sarea de mare sau o lampă cu cuarț la fel poate fi o alternativă reușită în purificarea spațiului de locuit. Doar să fii atent, căci sarea trebuie reînnoită periodic.

Fă curățenie regulat în casa ta. O casă care se află în stare mizerabilă nu are cum să nu te apese și să te deprime. Șterge suprafețele, spală podeaua, curăță praful cât mai des în casă și vei vedea că e mult mai plăcut să te întorci serile în locuința curată.

Atârnă pe pereți imagini pozitive, în culori plăcute și care conțin elemente ce oferă o stare de bine.

Vociferează cât mai des că intenționezi să faci din casa ta un loc în care să te simți liniștit, fericit și echilibrat. Rostește aceste afirmații cu voce tare cît mai des și Universul te va asculta.

 

 

Distribuie articolul: