Cu viața pusă mereu în viteză, mulți dintre noi nu mai au timp de texte scrise. Tehnologia a avansat, iar dezvoltatorii au pus la dispoziție oamenilor, diferite aplicații care să le ușureze viață. Aplicații de tip speech-to-text sunt a mare căutare și foarte utilizate. Ce sunt aceste aplicații și care sunt cele mai bune de folosit?

Ce este o aplicație „speech-to-text”?

Sunt oameni pentru care utilizarea tastaturii unui telefon mobil sau a ecranului tactil al smartphone-ului poate fi dificilă din cauza dimensiunii acestuia sau pentru că au diferite afecțiuni care le îngreunează folosirea lor. Aceștia se pot bucura pe deplin de o serie de aplicații care transformă cuvintele rostite în text, așa-numitele aplicații „speech-to-text”.

Aplicația de tip „speech-to-text” este un instrument specializat de recunoaștere a vocii care este capabil să citească digital cuvintele și expresiile rostite de tine, iar apoi să le convertească în text pentru ca apoi să fie citite. În medie, o aplicație de acest gen este mai rapidă în generarea de texte decât o persoană care folosește tastatura pentru a scrie un text. Este utilizată de persoane de toate vârstele și categoriile, de la la copii și adulți până la studenți, angajaţi etc.

Dacă ai un job care necesită să iei notițe, să transmiți mesaje rapide ori să traduci din mers anumite conversații, acetste aplicațiile online te vor ajuta și îți vor ușura munca şi efortul depus.

Care sunt cele mai bune aplicații „speech-to-text”?

Google Docs

Dacă ai un cont Google, cu editorul de text Google ai posibilitatea de a dicta text pentru transcripții nu foarte lungi, dar care te vor ajuta. Este gratuit și este disponibil în aproape orice limbă, însă îi lipsește o funcție de încărcare a fișierelor audio pentru a le putea converti în text, precum și semnele de punctuație.

Speechnotes

Interfața acestei aplicații este minimalistă, iar pentru utilizarea sa nu trebuie să te conectezi sau să te înregistrezi în nici un fel, ci doar să apeși butonul dedicat și să începi dictarea. În plus, este gratuită și oferă posibilitatea de a instala un widget pe ecranul telefonului pentru a avea acces mai uşor.

Voice Assistant

Această aplicație te ajută să postezi textul pe rețelele de socializare sau să-l trimiți pe e-mail. Poți folosi funcția de copiere automată pentru a trimite transcrierile către aplicații precum Google Search sau Youtube sau chiar către o imprimantă wireless. Aplicația oferă recunoaștere inteligenta a vorbirii și opțiune de editare și corectare gramaticală. Costă 0,99 de cenți și este disponibilă pentru dispozitivele iOS.

Evernote

Inițial, aplicația putea fi folosită doar pentru înregistrarea unor note audio, dar acum oferă și funcția de transformare a acestor fișiere în format text. Evernote salvează fișierele audio și text și ai posibilitatea să folosești opțiunea de căutare rapidă pentru a găsi o notă înregistrată. Este gratuită, dar trebuie să fii conectat la internet pentru a o putea folosi.

Verbit

Această aplicație folosește inteligența artificială (AI) pentru transcriere și subtitrări. Serviciul se adresează în mod special întreprinderilor și instituțiilor de învățământ. Verbit folosește o combinație de modele de vorbire, folosind rețele neuronale și algoritmi pentru a reduce zgomotul de fundal, pentru a se concentra pe termeni și pentru a diferenția vorbitorii, indiferent de accent.

Sursa: stiridinlume.ro

Distribuie articolul: