Ați auzit cu siguranță de proiectul „Unborn Artists”, care îi „provoacă” pe bebeluși să realizeze picturi aflându-se încă în burta mamei. Expresia nu este nicidecum o utopie, întrucât presupune picturile realizate cu ajutorul mișcărilor intrauterine ale fetușilor.

Capacitățile artistice ale bebelușilor nenăscuți pot fi testate încă începând cu a 32-a lună de sarcină. 6 gravide din Belgia au testat încă în 2011 această tehnică pe propria burtă, gândindu-se să realizeze câteva picturi care aveau să-și vadă autorii doar după venirea lor pe lume.

Portretele se realizează mai simplu decât neam fi imaginat. Periile înmuiate în vopsea sunt fixate cu plasturi medicinali de burticile viitoarelor mămici, perpendicular șevaletului, așteptând mișcările intrauterine ale bebelușilor. Atunci când micuții se răsucesc, aceste mișcări provoacă deplasări ale pensulei pe suprafața pânzei. Evident, picturile nu reprezintă decât niște linii neuniforme, niște pete de culoare lăsate pe suprafața pânzei. Și totuși, reprezintă niște tablouri ale copiilor nenăscuți.

o-CANVAS-facebook

Picturile acestor 6 autori nenăscuți din Begia au fost expuse în cadrul unei licitații caritabile, iar banii obținuți din vânzări au fost direcționaați pentru ajutorarea mămicilor aflate în dificultate pe continentul african. Multe dintre viitoarele mămici ale Africii nu au acces nici măcar la servicii medicale de urgență și se sting în timpul travaliului.


Foto: captură video

Distribuie articolul: