Albert Einstein a spus cândva:

E o nebunie să faci același lucru în mod repetat și să te aștepți la rezultate diferite.

Ești tot mai nemulțumit/ă de ce se petrece în jurul tău, în viața ta? Răul se tot adună în ultima vreme? Ei bine, partea bună în această situație e că fiecare dintre noi are controlul absolut și își poate schimba viața. Nu uita însă că poți modifica doar ceea ce ține de tine și poți influența doar viitorul tău, prin schimbarea atitudinii personale. Un citat foarte bun, de la Lev Tolstoi, o explică cel mai bine: „Toată lumea se gândește să schimbe lumea, nimeni nu se gândește să se schimbe pe el însuși.”

Mai jos te invit să te familiarizezi cu o listă de puncte, pe care, odată ce te decizi să le implementezi, vei observa cum în timpul apropiat vor avea loc transformări în viața ta, vei obține rezultate remarcabile – o existență mai plină de sens și împlinire, atât din punct de vedere personal, cât și profesional.

Așadar, iată un checklist de la VEO Coach pentru a-ți schimba viața:

 1. Transformă-ți dorințele și visele în scopuri concrete, după principiul SMART (scop: concret, măsurabil, realizabil, relevant pentru tine și cu stabilirea unui termen – limită). Realizează un plan cât mai detaliat de realizare a fiecărui scop și în fiecare zi fă măcar un pas spre atingerea rezultatului dorit. Nu contează viteza, ci calitatea cu care te miști, precum și simplul fapt că, în general, te miști în direcția stabilită.
 2. Practică recunoștința zilnică. În fiecare dimineață sau seară mulțumește vieții pentru lucrurile de care ești recunoscător/oare în ziua dată.
 3. Iartă pe toți/toate, inclusiv pe tine; și mergi înainte. Nu e neapărat să uiți ce ți s-a întâmplat, contează doar să ierți și să te eliberezi de greutatea ce o porți în suflet. Iată cine/ce te va ajuta să ierți: psihologul, coach-ul, preotul, meditația și credința.
 4. Oferă mai mult decât iei. Oferă zâmbete, voie bună, ajutor; toate – după posibilitate și dorință. Viața iubește oamenii darnici. Iar atunci când oferi ceva, fă-o din inimă, dar nu pentru că aștepți răsplată. Viața te va răsplăti pentru bunătatea și generozitatea ta, la momentul potrivit și în forma potrivită.
 5. Fii pozitiv/ă și deschis/ă spre tot ce îți oferă viața, atât lucruri/evenimente/oameni pozitivi, cât acceptă și partea negativă a lucrurilor.
 6. Implementează în viața ta gândirea de acest tip: tot ce se face, se face spre binele meu. Chiar dacă la momentul respectiv e posibil să nu vezi acel bine.
 7. Lucruri întâmplătoare nu există. Tot ce are loc în viața ta are un scop concret. Tot ce ți se întâmplă vine cu mesaje foarte sugestive din partea destinului, cărora ar fi bine să le acorzi timp, pentru a le putea descifra.
 8. Orice om ce apare sau este în viața ta reprezintă o lecție sau o binecuvântare.
 9. Privește mereu partea plină a paharului. Da, în orice situație neplăcută, găsește partea bună a lucrurilor, căci e valabilă mereu vorba aceea: cine caută, găsește!
 10. Îndrăgostește-te de tine însuți/însăți. Analizează-ți atât părțile pozitive, cât și pe cele negative. Vezi ce și cum ai putea îmbunătăți la tine. Depistează prin ce te diferențiezi de alte persoane, ce anume te face unic/ă. Fiecare dintre noi este unic/ă în felul său, doar că nu ne cunoaștem acea unicitate. E foarte important să înveți să te iubești, deoarece tu ești unica persoană cu care vei petrece fiecare zi a vieții tale.
 11. Investește în educația ta: formează-ți noi abilități personale și profesionale. Niciodată nu te opri din dezvoltare. Calitatea și cantitatea abilităților pe care le ai influențează atât viitorul tău personal, cât și cel profesional.
 12. Niciodată nu te da bătut/ă! Privește fiecare obstacol al vieții nu ca pe o problemă, ci ca pe o sarcină, la care trebuie să afli rezolvarea cât mai curând. Atât timp cât ai puterea de a influența ceva, nu e cazul să te plângi sau să te dai bătut/ă. Or, la sfârșitul fiecărui tunel întunecat se află o rază de lumină.

Aș vrea să închei acest articol cu un citat foarte sugestiv:

Eşti aşa cum eşti pentru că aşa vrei să fii. Dacă realmente ai vrea să fii altfel, ai fi deja în plin proces de schimbare. – Fred Smith

Autoare:

Business, Career & Life Coach,

Viorica Eremciuc-Okhrimovskaya

Distribuie articolul: