Este cunoscut faptul că linia potrivită a sprâncenelor poate schimba enorm modul în care observăm trăsăturile feței. Venim cu niște sfaturi, relatate clickpentrufemei.ro, care vă vor ajuta să alegeți forma potrivită feței voastre.

În caz că vrei să te ocupi singură de pensat, o poţi face cu succes dacă respecţi o anumită hartă estetică a chipului tău. Pentru asta, ai nevoie doar de un pix sau creion.

Geometria sprâncenelor

Există trei puncte esenţiale în desenarea liniei sprâncenelor, iar acestea pot fi descoperite printr-o schemă foarte simplă. Plasează pixul în linie dreaptă, de-a lungul nasului, iar acolo unde se întâlneşte cu sprânceana ta ar trebui să fie punctul de plecare al acesteia. Apoi, plasează pixul oblic, pornind de la baza narei şi aşezându-l pe centrul ochiului.

Capătul lui ar trebui să arate punctul cel mai înalt al arcadei sprâncenei. Aşază, apoi, pixul, astfel încât să creeze o linie perfectă între baza nasului şi partea exterioară a ochiului tău. Capătul lui defineşte locul în care ar trebui să se termine linia sprâncenei tale.

Cum le pensezi, în funcţie de forma feţei

Dacă ai avut, vreodată, impresia că linia sprâncenelor tale îţi face mai degrabă o defavoare este pentru că nu ai ales-o pe cea corectă pentru chipul tău. Forma sprâncenelor trebuie să atenueze, nu să accentueze forma unei feţe. Iată, aşadar, cum trebuie să le pensezi!

Faţa ovală

O sprânceană cu o linie mai groasă va atrage atenţia asupra ochilor şi va evidenţia simetria acestui chip echilibrat.

Faţa rotundă

Are nevoie de o sprânceană structurată, cu o arcadă ascuţită, care să dea ceva precizie unei feţe delicate, rotunde.

Faţa pătrată

O linie nici prea groasă, nici prea subţire, cu o arcadă accentuată, va da un aer mai delicat unui chip cu o astfel de formă.

Faţă alungită

O sprânceană scurtă şi cu o linie aproape dreaptă va da senzaţia de plinătate unei feţe alungite.

Faţa în formă de inimă

Are nevoie de sprâncene cu capetele rontunjite şi o arcadă oarecum rotundă.

Cum să „umpli‟ sprâncenele rare?

Dacă sprâncenele cu fire dese pot fi modelate cu uşurinţă, datorită bogăţiei… materialului, există mult mai puţine soluţii pentru femeile care nu se bucură de o aşa podoabă. Cum să le dăm sprâncenelor un aspect dens, dar şi natural?

Dacă sprâncenele tale sunt mai deschise la culoare decât nuanţa părului, ai putea apela la ajutorul unui stilist, care să ţi le vopsească cu o soluţie specială pentru sprâncene. O nuanţă mai închisă va evidenţia ochii şi va elimina acel aspect de faţă… ştearsă.

Foto: Pexels.com