Înlocuirea cartușelor pentru imprimantele Epson, nu este o sarcină dificilă și poate fi realizată urmând câţiva pași simpli, chiar dacă nu ești specialist. E bine să ştii, că procesul poate varia ușor de la un model la altul. Totuși, înainte de a descoperi care sunt pașii pe care ar trebui să-i urmezi pentru a-ţi instala singur noile consumabile, să descoperim cum și de unde trebuie să le achiziţionezi pentru a beneficia de avantajele dispozitivului.

 

Ce consumabile sunt recomandate pentru imprimantele Epson?

Cu siguranță, cele mai bune cartuşe imprimanta Epson, sunt cele originale, pe care le distribuie producătorul. Totuşi şi variantele compatibile sunt excelente. Acestea din urmă vin cu avantajul unui cost mai mic, iar utilizarea lor nu influenţează în niciun fel condiţia echipamentului său calitatea printurilor. 

Este important să alegi consumabile pentru imprimanta din magazinele online  autorizate sau de la dealerii locali. Aşa vei avea garanţia că produsele achiziţionate respectă cele mai înalte standarde impuse. Același principiu de achiziţionare este valabil şi în cazul dispozitivelor Epson cu tehnologie Laser jet. Dacă ai nevoie de un toner imprimantă de calitate, e important să alegi variantele originale sau compatibile, din ofertele partenerilor autorizaţi.

Dacă am aflat care sunt cele mai bune consumabile pentru echipamentul tău, dar şi de unde le poţi achiziţiona, să vedem care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi pentru înlocuirea cartuşelor, în rândurile următoare ne referim la imprimantele Epson cu tehnologie inkjet.

Cum înlocuieşte cartuşul sau cartuşele imprimantei? 

Procesul  este relativ simplu, se realizează în câteva minute, chiar şi de persoanele mai puţin experimentate în domeniul tehnologiei şi  implică următorii pași:

  • Oprește imprimanta –  primul pas este de a scoate echipamentul din funcţiune. Aşa vei putea face schimbarea în siguranţă şi vei evita incidente ce pot duce la scurgeri de cerneală, blocare imprimantei, etc.
  • Deschide capacul sau uşa de protecţie a compartimentului unde se găsesc cartuşele.  Dacă ai o imprimantă cu închidere frontală, capacul este situat sub acesta, în cazul modelelor cu compartiment lateral, ușa de acces către cartușe de este poziţionată în lateral. 
  • Îndepărtează consumabilele uzate vechi –  e indicat să ai la îndemâna o pungă din plastic în care să le depozitezi imediat. Cum ştii cerneala se poate scurge şi poate produce murdărie. Cartuşele pot avea mânere sau diferite extensii care facilitează extracția. 
  • Montează cartuşele noi, după ce îndepărtezi ambalajele și scoți protecţiile sau sigiliile cu care vin. Așează noile recipiente, fiecare în compartimentul corespunzător. 
  • Închide capacul sau uşă.
  • Porneşte imprimanta –  este ultimul pas, așa vei verifica dacă funcţionează corect. E indicat să  așteptați să se efectueze un prim ciclu de pornire, după care cartușele noi sunt pregătite pentru imprimare. Pentru a fi convins că ai îndeplinit perfect sarcina fă un test de tipărire. 

Cum vezi, înlocuirea consumabilelor pentru imprimanta Epson inkjet nu este o sarcină dificilă, cu puţină documentare și atenţie poate fi realizată comod. În final, trebuie a te gândeşti la mediu. Cartuşele uzate sunt toxice, așa că du-le în cele mai apropiate centre de  reciclare.

Sursa de imagine:

New Africa / Shutterstock.com

Distribuie articolul: